Florin Iordache: „E grav că propunerile de interimari nu au fost acceptate. Iohannis blochează Guvernul”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Florin Iordache a declarat că este foarte grav faptul că Klaus Iohannis a respins remanierea propusă de premier şi că faptul că s-a exprimat legat de nominalizările privind interimarii. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că şeful statului blochează din nou Guvernul.

„Ceea ce mi se pare foarte grav, sunt atacurile pe care preşedintele Iohannis le-a făcut la adresa numirilor Guvernului, la adresa anumitor propuneri pe care le-a făcut doamna Dăncilă, şi faptul că propunerile de interimari nu au fost adoptate. Prin acest mod, consider eu că se blochează activitatea Guvernului'", a declarat Florin Iordache.

Deputatul PSD consideră că nu cererea votului de încredere pentru Guvern în Parlament ar fi problema, ci atitudinea şefului statului faţă de remanierea Executivului, care a fost respinsă, în bloc.

„Pe de o parte, discursul foarte tăios, un discurs de campanie, un discurs cu atacuri la adresa Guvernului. Doi, chestiunea constituţională, pentru că sunt propuneri de interimat care nu trebuiau respinse, că practic, în acest fel, blochezi activitatea Guvernului, şi trei, oricum, schuimbându-se structura, Guvernul venea în faţa Parlamentului pentru a obţine un vot de învestitură", a explicat social-democratul.

În privinţa votului de încredere pentru Guvern, fostul ministru al Justiţiei spune că sunt şanse mari ca Executivul să îl obţină, deoarece societatea românească nu va rămâne indiferentă la binele de care actuala guvernare a dat dovadă în mai multe rânduri.

„Eu cred că sunt şanse foarte mari să obţinem un vot de încredere în Parlament, cu un nou program de guvernare, cu un Guvern restructurat, pentru că atât colegii din Parlament, cât şi cetăţenii, nu uită lucrurile foarte bune făcute de către guvernarea şi Guvernul Viorica Dăncilă", a conchis Iordache, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel