Florin Cîțu, prezent la congresul UDMR: "Este un partener care nu santajează". Kelemen Hunor: "Coaliția este prima opțiune, a doua-un guvern minoritar"

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a ținut un discurs în deschiderea congresului formațiunii politice pe care o conduce în care a vorbit despre coaliția de guvernare. Coaliția din decembrie este prima noastră opțiune, a doua este un guvern minoritar, a spus liderul UDMR. La congres este prezent și premierul Florin Cîțu care a spus că UDMR este un partener de alianță care te poți baza, pentru că "nu amenință, nu șantajează". 

În deschiderea Congresului UDMR, Kelemen Hunor a vorbit despre stabilitatea guvernamentală.

„După 2008 după alegerile parlamentare, niciun partid nu a putut să stea patru ani să ducă un mandat la bun sfârșit. Am făcut un calcul, în 13 ani am avut 13 guverne și nu am luat în calcul guvernele interimare, este un lucru care ne pune pe gânduri”, a declarat președintele UDMR Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor ia în calcul varianta unui guvern minoritar

Liderul UDMR a mai spus că prima opțiune a partidului pe care îl conduce este să continue coaliția formată în 2020. Totuși, varianta unui guvern minoritar nu este exclusă.

„De aceea noi trebuie să facem un efort comun, să punem pe picioare coaliția formată în decembrie 2020. Este prima opțiune. Da, coaliția înseamnă compromis, înseamnă dialog, înseamnă înțelegerea celuilalt. A doua opțiune este un guvern interimar, dar responsabilitatea noastră e să dăm ceea ce a așteapă electoratul, populația, cetățenii”, a precizat Kelemen Hunor.

Congresul UDMR se desfășoară vineri la Sângerorgiu de Mureș. La eveniment participă numeroși lideri politici de la guvernare și din opoziție, relatează Mediafax.

Florin Cîțu: UDMR, partener stabil, nu-și ia jucăriile să plece acasă

 

 „UDMR este un partener pe care te poți bizui, nu amenință, nu șantajează, nu-și ia jucăriile și pleacă acasă”, a spus în Florin Cîțu în discursul pe care l-a ținut la congresul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România.

„Este o invitație pe care am acceptat-o cu plăcere. E normal să fie așa pentru că așa se întâmplă când ai alături un partener pe care știi că te poți baza. Stabilitatea este foarte importantă atunci când vrei să construiești ceva. Indiferent de ce se întâmplă, de negocieri, de dorințele fiecăruia, este esențial să știi la finalul zilei cel cu care discuți nu amenință, nu șantajează, nu-și ia jucăriile și pleacă acasă. UDMR este acest partener pe care te poți bizui”, a spus Florin Cîțu la congresul UDMR.

El spune că reformele vor continua: „Vă garantez acest lucru”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel