Florin Cîțu: "M-a mâhnit declarația lui Ludovic Orban. Aș vrea să știu ce-a făcut el"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Ludovic Orban si Florin Citu
Ludovic Orban si Florin Citu

Premierul Florin Cîțu se declară mâhnit de declarația lui Ludovic Orban, potrivit căruia cine a stabilit țintele de vaccinare trebuia să le urmărească. Pe de altă parte, premierul anunță că, indiferent de rata de infectare, nu va mai închide piețele și mall-urile pentru vaccinați.

Cîțu, întrebat dacă îl sperie estimarea potrivit căreia la finalul lunii septembrie noile infectări vor ajunge la 1.500 de cazuri pe zi, a spus că ar dori să nu se ajungă acolo.

Însă, dacă va crește rata de infectare, restricțiile se vor reduce.

Pe de altă parte, prim-ministrul declară că nu pot exista restricții pentru cei vaccinați, însă totul depinde de rata de infectare din perioada următoare.

„Nu voi mai inchide piețele agro-alimentare și mall-urile. Nu vom închide economia, garantez asta”, a spus Cîțu, marți seara, la Digi24.

Cîțu: Aș vrea să știu ce-a făcut domnul Orban pentru campania de vaccinare

În ce privește rata de vaccinare, premierul a spus că „e OK”.

Referitor la declarația lui Ludovic Orban, care a spus că cine a stabilit țintele campaniei de vaccinare trebuia să le urmărească, premierul a precizat că țintele nu sunt ale unei guvernări, ci estimări venite de la specialiști: „M-a mâhnit declarația. Aș fi vrut să știu ce a făcut domnul Orban pentru campania de vaccinare”.

Întrebat, de asemenea, despre „premierea” celor vaccinați cu bonuri valorice sau loterii, Cîțu a spus că a văzut aceste soluții și în alte țări: „dau câteva rezultate, dar nu știu dacă cele scontate. Putem să încercăm artificii, dar trebuie să înțelegem că trebuie să susținem vaccinarea”, relateză Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel