Florin Cîțu, acuzații GRAVE: Viorica, Orlando și Tăriceanu au MĂSLUIT datele oficiale!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Sentorul PNL Florin Cîțu îi acuză pe Dăncilă, Orlando și Tăriceanu că au măsluit date oficiale, în ceea ce privește creșterea economică.

Senatorul liberal Florin Cîțu anunță că săptămana viitoare introduce un proiect de lege care va face imposibilă măsluirea datelor oficiale. 

"Viorica, Orlando și Tăriceanu au măsluit datele oficiale!

In 2018 bugetul a fost fundamentat pe o creștere economică REALA de 5.5% și un PIB nominal de 908 miliarde lei.

Ce a urmat este DOVADA unei manipulări de cea mai joasă speță.

CNSP a mai făcut doua estimari până la prima rectificare bugetară.

La prima CNSP estima o creștere economica reală de 6.1% și un PIB nominal de 924 miliarde lei.

La a doua, cea folosită la rectificarea bugetară, CNSP estima o creștere reală pentru 2018 de 5.5% și un PIB nominal de ATENTIE… 945 miliarde lei.

In acelasi timp INS publica datele MASURATE în economie. Acestea arată, pâna la prima rectificare o creștere economica reala de... ATENTIE ... DOAR 4.2%.

Să înteleaga TOATA lumea.

Datele reale aratau o economie care crește DOAR cu 4.2% dar ESTIMARILE CNSP, controlata direct de guvern, folosite la rectificarea bugetara arata o economie care ar creste cu 5.5% si surpriza un PIB nominal mai mare fata de cel estimat initial cu 37 miliarde lei.

CNSP a continuat manipularea si la urmatoarea estimare de toamna cand a redus cresterea economica reala pentru 2018 la 4.5% (nu mai avea cum sa masluiasca aceasta cifra pentru ca este masurata in economie) dar a CRESCUT PIB nominal la 949 miliarde lei.

Ca să fie clar.

Fată de estimarea initială folosită în buget CNSP a SCAZUT creșterea economică reala dar în mod FOARTE CIUDAT a CRESCUT PIB nominal.

De ce ar face acest lucru CNSP ?

Astazi doar un raspuns. Făra estimarile BIZARE ale CNSP care scad creșterea economica reală și cresc PIB nominal, rectificarile bugetare TREBUIAU să fie NEGATIVE.

CNSP a crescut ARTIFICIAL PIB nominal ESTIMAT pentru a permite PSD+ALDE la rectificarea bugetara sa creasca estimarea veniturilor care sa acopere CRESTEREA cheltuielilor publice neproductive.

Astfel, cu un PIB nominal ESTIMAT mai mare cresterea deficitului bugetar cu doua miliarde lei nu ducea la depasirea pragului de 3% din PIB.

Orice institutie a statului care este gata sa-si faca treaba si sa-i elimine din sistem pe cei care masluiesc date pentru PSD+ALDE in detrimentul romanilor poate sa ma contacteze si le explic mai multe.

Vom arata cum au furat și cum au măsluit aceste date în ultimii doi ani și jumatate. Credeti că Viorica nu știa ca sunt date falsificate atunci cand NU SI-A ASUMAT bugetul pentru 2019?

Intrebarea este pentru voi: trebuie să plateasca cei care au mintit, au falsificat date și au furat din banul public? Eu zic că da.

P.S. Săptămana viitoare introduc un proiect de lege care va face IMPOSIBILA aceste gen de măsluire a datelor oficiale.", a scris Florin Cîțu pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel