Florin Cîțu rupe tăcerea: „Am refuzat categoric orice compromis cu PSD, ALDE și Pro România“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Premierul desemnat care și-a depus joi mandatul, Florin Cîțu, a afirmat, vineri, că a recurs la acest gest pentru că a „refuzat categoric compromisul de fi votat de PSD, ALDE și Pro România, menționând că în acest moment „România este guvernată și este o țară stabilă”.

„Pentru că am văzut de ieri până azi foarte multe opinii ale politicienilor care mă judecă. Decizia mea de ieri a fost una de a refuza categoric orice compromis cu PSD, ALDE și Pro România. Când am văzut că Guvernul pe care l-am propus trece doar cu voturile PSD și ALDE am refuzat categoric acest compromis. Am multe compormisuri în politică, dar nu pot trece peste această linie. Gândul că m-ar fi votat Olguța Vasilescu, Ciolache, Iordache, Șerban Nicolae, Tăriceanu m-a făcut să iau această decizie. Eu mă lupt cu acești oameni de trei ani de zile. Când e vorba de PSD, ALDE, nu luăm prizonieri”, a spus Cîțu.

Premierul desemnat a adăugat că nu ar fi acceptat niciodată să fie strigat, în Parlamentul României, de Olguța Vasilescu: „Votul meu te-a făcut premier!”.

„Niciodată! România a mai avut un premier onest care a fost susținut de PSD. Și astăzi plătește pentru acest lucru. (...) România este guvernată și România este stabilă. Văa duc aminte că în această perioadă am reușit performanța istorică de a mă împrumuta la dobânzi negative, când toată economia mondială sare în aer. Avem bufferul cel mai mare în acest moment. PSD s-a comportat iresponsabil în toată această perioadă. Le-am cerut să nu mai voteze legi iresponsabvile în Parlament, care aruncă îna er bugetul. Ieri au vogat o astfel de lege. Acești oameni sunt toxici. Mandatul meu a fost pentru a susține alegeri anticipate. Era un proiect pe care l-am acceptat împreună cu toți partenerii din opoziție”, a adăugat Cîțu.

Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat cu câteva minute înainte începerii plenului reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului. Liberalul a explicat, pe Facebook, că a luat decizia de a-și depune mandatul „cu responsabilitate, transparență și profesionalism”, subliniind că „președintele partidului trebuie să fie și prim-ministru”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel