Florin Cîțu, despre proiectul lui Dragnea: Vor să joace rezerva valutară pe piețele internaționale

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Senatorul PNL, Florin Cîțu, a declarat depre proiectul de lege inițiat de Liviu Dragnea pentru a aduce rezervele de aur în țara că ” este scris de doi oameni care nu au nici o legătură cu economia, unul dintre ei, Liviu Dragnea, care a mai propus TVA zero, de exemplu, neștiind că în UE nu poți să ai TVA zero. Proiectul de lege încalcă în primul rând Tratatul de funcționare a UE semnat de România, articolul 130, care vorbește despre independența băncii centrale”.

Senatorul PNL, Florin Cîțu, a declarat  la RFI  ”Când am auzit, până să-l citesc, m-am gândit că poate mi-a scăpat mie din programul de guvernare un program gen ”dinți de aur” sau ceva de genul ăsta, având în vedere autorii programului (…). Nu există nici un fel de cultură economică sau de educație economică în acest Parlament. Analfabetismul economic este într-un grad ridicat”. Acești oameni vor să-i dea băncii centrale un mandat să se joace cu rezerva valutară, să tranzacționeze, să facă operațiuni riscante, să obțină venituri, pentru că dacă vrei să obții venituri, trebuie să faci tranzacționare și atunci îți asumi riscuri. Adică ei vor să joace rezerva valutară pe piețele internaționale, ceea ce este inadmisibil (…). Acest proiect de lege este atât de infantil și de prost scris, încât arată clar că nu se înțelege acest mecanism și ignoră toate tratatele semnate de România”., a spsu Cîțu la RFI.

 

Liviu Dragnea și Șerban Nicolae au depus, miercuri, la Senat, un proiect de lege care obligă Banca Națională a României (BNR) să aducă în țară rezervele de aur, care în prezent sunt păstrate în proporție de 65% în străinătate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel