Florin Cîțu: „Dacă nu erau ascunși în spatele declarațiilor politice, jumătate din PSD era astăzi în pușcărie”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spune că PSD a avansat „scenarii apocaliptice” privind situația eonomică a României și că „dacă nu erau ascunși în spatele declarațiilor politice, jumătate din PSD era în pușcărie”.

El a dat ca exemple „profețiile” privind o scădere a economiei de 9%, privind incapacitatea României de a se împrumuta sau creșterea prețurilor.

„Nimic din ce a spus PSD nu a fost adevărat. A fost o strategie a PSD de a speria oamenii, de a-i panica. Eu cred că dacă nu ar fi fost ascunși în spatele declarațiilor politice, jumătate din PSD era astăzi în pușcărie. Nu poți să te folosești și să panichezi o întreagă Românie doar pentru a câștiga tu politic”, a spus Cîțu la Digi24.

„S-au aruncat niște scenarii care nu aveau niciun fundament. Aceste scenarii au afectat economia, i-au speriat pe români, i-au panicat”, a spus Cîțu, adăugând că a fost o campanie „orchestrată, plătită” pe rețele sociale.

 

Deficit bugetar de 6,7% din PIB

 

Ministrul spune că România va înregistra în acest an un deficit bugetar de 6,7% din PIB, iar economia va avea o scădere de 2,2% anul acesta.

„Noi ne uităm la noi, dar lucrurile sunt dificile pentru toate economiile. În SUA se estimează un deficit bugetar de aproape 24% din PIB, în acest an, ca să înţelegeţi dimensiunea crizei. În Europa, zona euro, va fi în jur de 13%, iar în România de 6,7% din PIB. În acest moment şi lucrurile arată ok. Am reuşit, prin măsurile pe care le-am luat, să avem primul trimestru de creştere economică, deci 2,4% din PIB, ceea ce a fost, după Irlanda, cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. PIB-ul la 6 luni, avem trimestrul 2 care este afectat negativ, şi aici vom avea o contracţie a economiei într-un scenariu care merge pentru final de an spre minus 2,2% din PIB pentru tot anul”, a spus el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel