Florin Cîțu, acuzații grave la adresa lui Teodorvici și Dăncilă: „Au mințit! Și-au dat derogări PERSONALE“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Florin Cîțu a vorbit despre dezastrul găsit la ministerul de Finanțe și spune că are dovezi care arată că atât Eugen Teodorvici cât și Viorica Dăncilă știau că, spre finele anului, România va avea un deficit bugetar de 4%. Cîțu spune că are documente pe care le va înainta Curții de Conturi.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă câteva date în urma întâlnirii sale cu președintele Klaus Iohannis.

„Eu sunt sigur că stilul meu de a nu-l mai acoperi pe fostul ministru de Finanţe i-a cam scandalizat pe PSD-isti şi le arată adevărul. Am promis asta încă din audierile de la Comisiile parlamentare, că voi expune de fiecare dată adevărul despre situaţia finanţelor şi cum s-a ajuns astăzi astăzi aici, chiar dacă unele din faptele predecesorilor meu sunt grave şi cu efecte negative pentru România“, a declarat Florin Cîțu.

El a mai spus că are dovezi că atât fostul ministru Teodorovici, cât și premierul Viorica Dăncilă, ar fi știut despre faptul că România se va îndrepta spre sfârșitul anului spre un deficit bugetar de 4%

„Au mințit și știau dspre situația economică încă de la începutul anului. În 28 ianuarie, notă internă, când se pregătea proiectul de buget (...) Nu doar Teodorovici a fost avertizat, ci și Viorica Dăncilă. În iulie, apoi în septembrie... Deci ne aflăm în situația în care, în 2019, Guvernul PSD a știut de la începutul anului că fără măsuri suplimentare, bugetul României va ajunge la sfârșitul anului la un deficit de 4%. Tot ceea ce prezentăm astăzi era știut de guvernul PSD și nu au luat nicio măsură. Puteau să salveze acest lucru la începutul anului. Au distrus această economie doar pentru interesul personal“, a arătat Cîțu.

Document EXPLOZIV

El a mai spus că mai deține un alt document exploziv, pe care însă nu îl va da publicității însă, și care ar arăta că PSD nu intenționa să aplice Legea Pensiilor din 2020.

„Toate aceste documente vor fi prezentate Curții de Conturi. Și-au dat derogări persoanle, să nu răspundă personal pentru acest lucru, dar nu au făcut nimic pentru profesioniștii din Finanțe.

Vreau să transmit un mesaj clar pentru Eugen Teodorovici: Dacă mai continuă în  această direcție, mă văd forțat să public încă un document care arată foarte clar că PSD nu avea nicio intenție să aplice legea pensiilor în 2020. Dacă mai continuă cu minciunile în spațiul public, voi publica și acest document“, a explicat ministrul Cîțu. El a precizat că momentan nu va publica acest act, fiind vorba despre o decizie politică. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel