Florin Cîțu a arătat deficitul real al României

Narcis Popa |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Execuția bugetului general consolidat s-a încheiat în 2019 cu un deficit de 4,6% din PIB, peste estimarea din rectificarea bugetară din noiembrie 2019 de 4,4%, a anunțat marți, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

 "Este puțin peste ce estimam la rectificarea din noiembrie și aici avem evoluția și de unde a venit această diferență. Din legea inițială trecută în Parlament au venit toate problemele în 2019 (…) au fost facturi acumulate ani de zile care trebuiau plătite", a spus, marți, ministrul Finanțelor Publice Florin Cîțu.

Deficitul a crescut cu 0,2% din PIB față de ținta stabilită prin ultima rectificare bugetară (4,4% din PIB), în parte din cauza plății sumei de 0,91 miliarde de lei către frații Micula și din cauza neîncasării sumei de 1,3 miliarde de lei din dividende de la companiile de stat.

"Aici a fost o surpriză care a fost responsabilă pentru acel 0,1%, o altă surpriză au fost veniturile din dividende de la companiile de stat care au fost neîncasate, 1,3 miliarde de lei. Sunt două lucruri pe care nu le-am putut estima și evita", a mai spus Florin Cîțu.

Ministrul a mai precizat că rectificarea detaliată va fi publicată în cursul zilei de marți pe site-ul Ministerului de resort, relatează Mediafax. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel