Firea: Iohannis are răspunderea de a găsi bani pentru majorarea alocațiilor

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Gabriela Firea a afirmat, miercuri seara, că este "foarte trist" că președintele Klaus Iohannis nu a convins „Guvernul său 2" să majoreze alocațiile, șeful statului având răspunderea de a găsi, împreună cu Executivul, soluții pentru a dubla cuantumul alocațiilor de stat.

"Este foarte trist că președintele nu a convins "guvernul său 2" că sunt necesare aceste alocații mărite și că legea propusă în Parlament de către PSD, amendamentul propus de PSD, trebuie să fie aplicat și să nu se gândească doar de manieră politică și anume că PSD a propus și PNL nu vrea să aplice, pentru că este la guvernare. Până la urmăm, noi am respectat, când am fost la guvernare, toate amendamentele propuse inclusiv de către PNL în Parlament. (...) Acum cred că este în dreptul președintelui această răspundere, să discute cu premierul și cu ministrul de Finanțe, al Muncii, să găsească soluții, să găsească bani. Așa cum s-au găsit bani, încă din primele ședințe de guvern pentru anumite firme private, pe sprânceană, pe ochi frumoși, pentru a se plăti anumite datorii, cred că se pot găsi în acest moment bani, fonduri pentru alocații", a spus Gabriela Firea, la România Tv.

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că majorarea alocațiilor copiilor nu se poate aplica imediat, dar în câteva luni se vor găsi resursele necesare. "Legea este în regulă, de aceea am promulgat-o. Problema care trebuie acum rezolvată este una care ține de bugetul național", a mai spus el.

”Partea mea a fost de a analiza legea și de a decide promulgarea sau nepromulgarea. Legea este în regulă, de aceea am promulgat-o. Guvernul își dorește majorarea alocațiilor, însă problema care trebuie acum rezolvată este una care ține de bugetul național, care a fost aprobat înainte să se aprobe această lege care mărește alocațiile și sunt convins că guvernul va găsi soluția cea mai bună. Probabil nu se poate aplica imediat, dar în câteva luni se vor găsi soluțiile”, a declarat Klaus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel