Finlanda spune că ar putea trimite un număr mic de tancuri în Ucraina

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Finlanda spune că ar putea trimite un număr mic de tancuri în Ucraina
Finlanda spune că ar putea trimite un număr mic de tancuri în Ucraina

Finlanda ar putea dona Ucrainei un număr mic de tancuri Leopard 2 de fabricație germană, dacă un grup mai mare de națiuni europene ar decide de asemenea să facă acest lucru, a declarat joi președintele finlandez Sauli Niinisto, citat.

Kievul a solicitat vehicule militare grele precum Leopard 2, ceea ce ar reprezenta o intensificare semnificativă a sprijinului occidental după invazia Rusiei în Ucraina la 24 februarie anul trecut.

Finlanda, care a depus cerere de aderare la NATO, ar putea să împartă doar un număr limitat de tancuri, deoarece armele țării sunt necesare pentru a păzi granița sa lungă cu Rusia, a declarat președintele pentru agenția de presă finlandeză STT.

"Dacă vor fi trimise tancuri, de aceea oferta Finlandei nu ar putea fi foarte numeroasă", a declarat Niinisto pentru STT.

 

Germania nu are de gând să trimită niciun tanc Ucrainei

 

Polonia a declarat că ar trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina dacă ar exista o coaliție mai mare de țări care să facă acest lucru, în timp ce Germania a declarat că nu intenționează să trimită niciunul.

"În cazul în care poziția s-ar schimba în ceea ce privește partea de tancuri de luptă și s-ar forma o cooperare europeană comună, contribuția Finlandei este de asemenea necesară", a declarat vineri biroul președintelui într-o declarație transmisă prin e-mail către Reuters.


Franța speră să livreze tancuri AMX 10-RC Ucrainei în două luni -ministru


Franța speră să livreze tancuri de luptă ușoare 'AMX 10-RC' Ucrainei în termen de două luni, a declarat vineri ministrul francez al forțelor armate, Sebastien Lecornu, într-un comunicat.

Declarația conține un rezumat al unei conversații telefonice pe care acesta a avut-o la 12 ianuarie cu omologul său ucrainean Oleksii Reznikov, în care Franța și-a reiterat, de asemenea, sprijinul general pentru Ucraina.

 

Rusia afirmă că Belarus ar putea intra în conflictul din Ucraina dacă va fi invadat

 

Un oficial al Ministerului rus de Externe a declarat vineri că Belarus ar putea intra în conflictul din Ucraina dacă Kievul decide să "invadeze" oricare dintre cele două țări.

"Din punct de vedere juridic, utilizarea forței militare de către regimul de la Kiev sau invadarea teritoriului Belarusului sau al Rusiei de către forțele armate ale Ucrainei sunt motive suficiente pentru un răspuns colectiv", a declarat un oficial din cadrul Ministerului de Externe, Aleksey Polishchuk pentru agenția de presă TASS.

El a adăugat, totuși, că depinde de liderii celor două țări dacă vor lua această decizie.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy a declarat miercuri că țara sa trebuie să "fie pregătită" la granița cu Belarus, dar că până acum a văzut doar "declarații puternice" venite din partea vecinului său.

"Înțelegem că, în afară de declarații puternice, nu vedem nimic puternic acolo, dar cu toate acestea trebuie să fim pregătiți atât la graniță, cât și în regiuni", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel