Finlanda, prima țară care refuză vizele pentru turiștii ruși

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Comisia Europeană: Noi restricţii pentru vizele acordate cetăţenilor ruşi
Comisia Europeană: Noi restricţii pentru vizele acordate cetăţenilor ruşi

Astăzi, la Praga, va avea loc o discuție a Miniștrilor europeni de externe cu privire la solicitarea lansată de Ucraina pentru ca Uniunea Europeană să interzică intrarea turiștilor ruși.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a lansat idea prin care a cerut țărilor occidentale să-și închidă granițele pentru toți cetățenii ruși, inclusiv pentru turiști, afirmând că aceștia ar trebui „să trăiască în propria lor lume până când își vor schimba filozofia”. De asemenea, ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a reamintit că rușii „sprijină în mod covârșitor războiul, aplaudă atacurile cu rachete asupra orașelor ucrainene și uciderea ucrainenilor. Lăsați-i pe turiștii ruși să se bucure de Rusia atunci”. La toate aceste acuze, guvernul rus a reacționat cu indignare, numind ideea „irațională” și promițând represalii, anunță AFP:

Finlanda, țară care are cea mai lungă graniță din Europa cu Rusia, și prima care a reacționat, a anunțat că va reduce începând de joi numărul cererilor de viză turistică de la cetățenii ruși, reprezentând 10% din miile de solicitări zilnice obișnuite.

Alături de Finlanda, țările baltice și Polonia apără o poziție comună a blocului european cu privire la propunere, care va fi punctul central al ordinii de zi într-o întâlnire care va începe azi la Praga. Măsura fiind fără precedent.

Până acum, ca parte a sancțiunilor impuse Rusiei din cauza invadării Ucrainei, Uniunea Europeană a decis deja să interzică vizele pentru anumiți cetățeni legați de guvernul de la Moscova, însă eliberarea vizelor turistice nu a fost suspendată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel