Financial Times: Mandatului lui Kovesi în fruntea DNA, unul foarte bine apreciat în Europa, deși Dragnea a forțat demiterea

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Alegerea Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European în urma votului din COREPER a fost dezbătută pe larg în presa internațională.

Reputata publicație Financial Times notează faptul că ambasadorii UE au sprijinit candidatura Laurei Kovesi la şefia noului parchet paneuropean, lucru ce este considerat de susţinătorii ei drept un mare pas în lupta contra infiltrării autoritare înregistrate în mai multe state ale Europei Centrale şi de Est.

Publicația amintește că mandatului lui Kovesi în fruntea DNA a fost unul foarte bine apreciat în Europa, iar în acest timp numeroși miniștri, parlamentari sau primari au fost condamnați. De asemenea, Financial Times arată că deși Dragnea a forțat demiterea acestuia, în cele din urmă în mai a fost condamnat definitiv la 3 ani și jumătate de închisoare.

Publicația mai scrie că acum Kovesi va fi unul dintre cei mai înalți oficiali din actuala Comisie Europeană, potrivit B1 TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel