Fina lui Darius Vâlcov, soție de ex-deputat PSD, PRINSĂ chiar când comitea o INFRACȚIUNE?

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O femeie a fost prinsă de procurorii DNA chiar când încerca să ofere „atenții“ unei funcționare desemnată să desfăşoare procedura de inspecţie fiscală unei firme controlate de ea. Potrivit unor surse, ar fi vorba chiar despre fina lui Darius Vâlcov.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, o femeie, administratorul "de facto" al unei firme din Slatina, a fost pusă sub control judiciar pentru dare de mită. Banii ar fi fost puşi în geanta funcţionarei de la Inspecţia Fiscală pentru ca aceasta să nu ia în calcul şi să nu verifice toată evidenţa contabilă a societăţii controlate şi să stabilească obligaţii fiscale mult diminuate.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, ar fi vorba despre soţia fostului deputat Daniel Bărbulescu, Andra Loredana Bărbulescu. Cuplul a fost cununat chiar de Darius Vâlcov, însă după ce Vâlcov a fost reținut, în 2015, de procurorii DNA, cei doi fini s-au numărat printre denunțătorii săi.

"La data de 02.09.2019, procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnaţi să instrumenteze cauze având ca obiect infracţiuni de corupţie, au luat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de inculpata B.A.L., din mun. Slatina, jud. Olt, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită (...).

Din probele administrate până în prezent rezultă existenţa unei activităţi infracţionale care se circumscrie tipicităţii elementelor constitutive ale infracţiunii de 'dare de mită', (...), constând în aceea că, în calitate de administrator de fapt al SC BEST SALE SRL, la data de 11.10.2017, i-a remis numitei C.E. - consilier superior la A.J.F.P. Olt- Inspecţia Fiscală şi care era desemnată să desfăşoare procedura de inspecţie fiscală la sediul SC BEST SALE SRL Slatina, suma de 5.000 de lei, banii fiind puşi într-un plic, în geanta personală a funcţionarei, încât aceasta să nu ia în calcul şi să nu verifice toată evidenţa contabilă a societăţii şi pe cale de consecinţă să stabilească obligaţii fiscale, mult diminuate, în sarcina respectivei societăţi, conform indicaţiilor stabilite de către inculpată", se arată în comunicatul Parchetului.

Persoana în cauză a contestat la Tribunalul Olt măsura controlului judiciar, instanţa acordând termen în dosar pe 5 septembrie, potrivit informaţiilor publicate pe portalul instanţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel