Fifor: Ăsta e "cel mai cumplit lucru din Programul de guvernare al PNL"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a afirmat, luni, că este revoltătoare măsură de comasare a spitalelor neperformante prevăzută în programul de guvernare al PNL, acuzând că liberalii în loc să investească în spitale vor să le închidă. 

"Cel mai cumplit lucru din Programul de guvernare al PNL este «Planul de comasare a spitalelor neperformante»! E revoltător, domnilor de la PNL! Spitalul e, ca intotdeauna pentru voi, un simplu business. În loc să investiți în spitale, voi le închideți? Dar viața oamenilor nu contează?! Chiar nu realizați că un spital face diferența dintre viață și moarte?! Este o crimă în masă să le spui unor zeci de mii sau sute de mii de romani că de a doua zi nu mai au spital și că sunt lăsați să moară pe drumul de zeci de kilometri către spitalul următor", a scris Mihai Fifor, luni, pe Facebook.

Social-democratul îi întreabă pe liberali dacă „Asta e «România normală» pe care vreți să o construiți cu Robotul vostru?".

"Revoltator, cat de jos a ajuns PNL-ul vostru! Ați fost infestați până la capăt de PDL-iștii lui Boc, pentru că numai ei mai închideau spitale in guvernarea lor de trista austeritate!", conchide Fifor, potrivit Mediafax.

Una dintre măsurile prevăzute în programul de guvernare al PNL, care apare la capitolul „Medicină intraspitalicească" este planul de reorganizare sau comasare a spitalelor neperformante.

"Guvernul, în colaborare cu toate structurile locale și centrale care dețin unități sanitare cu paturi în administrare, vor realiza o analiză riguroasă și vor stabili un plan de reorganizare/comasare a spitalelor neperformante sau a celor care înregistrează mari dificultăți de sustenabilitate financiară", se arată în programul de guvernare al liberalilor.

Alte măsuri includ Planul Strategic de Prevenire și Combatere a Infecțiilor Nosocomiale la nivelul tuturor spitalelor publice și private, adoptat în anul 2016, precum și obligativitatea spitalelor publice de a introduce sisteme computerizate de programări, criterii clare și transparente în alcătuirea listelor de așteptare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel