FIFA va transfera 100 de locuri de muncă din Europa în SUA

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Conducerea FIFA a anunțat că urmează ca 100 de locuri de muncă, în care se regăsește și departamentul său juridic, de la sediul său istoric din Zurich în Statele Unite, la Miami.

Mutarea are loc în contextul în care viitoarea Cupă Mondială din 2026 va avea loc în SUA, Canada și Mexic. Pentru asta, FIFA a transferat deja anumite funcții de la biroul său din Paris și a deschis recent birouri la Miami.

Purtătorul de cuvânt al federației a declarat că: „FIFA este un organism de conducere global și anumite departamente au fost informate cu privire la un plan de mutare la un nou sediu permanent în Miami. Acest lucru este în conformitate cu viziunea globală a unei organizații cu 211 asociații membre. Noile birouri din Miami și Singapore se alătură birourilor noastre din Paris și birourilor de dezvoltare regională din întreaga lume. Sediul FIFA rămâne însă la Zurich”.

Deși orașul din Florida parea strategic datorită apropierii sale de cele 41 de asociații membre ale Confederației de Fotbal al Americii de Nord, Centrale și Caraibe CONCACAF și a legăturilor sale ușoare cu America de Sud, la final Miami a câștigat. Pe lângă Cupa Mondială din 2026, Statele Unite vor găzdui și Cupa Mondială a Cluburilor FIFA în 2025, anunță swissinfo.ch.

FIFA a fost înființată la Paris, în 1904, înainte de a se muta la Zurich în 1932, care a devenit sediul său principal în 2007.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel