FIFA şi UEFA au suspendat toate cluburile şi echipele de fotbal din Rusia din toate competiţiile

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a câştigat în premieră Cupa României, după 2-1 cu FC Voluntari / Foto: pexels.com
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a câştigat în premieră Cupa României, după 2-1 cu FC Voluntari / Foto: pexels.com

Toate echipele ruseşti, fie că este vorba de echipele naţionale reprezentative sau de cluburi, sunt suspendate de la participarea la competiţiile FIFA şi UEFA până la noi ordine. De asemenea, UEFA a anulat contractul de sponsorizare cu Gazprom.

FIFA a eliminat Rusia din calificările pentru Cupa Mondială din 2022, după ce CIO a cerut competițiilor sportive să elimine sportivii ruși, ca urmare a invaziei din Ucraina. 

„Fotbalul este pe deplin unit şi în deplină solidaritate cu toţi oamenii afectaţi din Ucraina. Ambii preşedinţi speră că situaţia din Ucraina se va îmbunătăţi semnificativ şi rapid, astfel încât fotbalul să poată fi din nou un vector de unitate şi pace între oameni”, a anunţat UEFA.

Echipa națională masculină a Rusiei trebuia să joace împotriva Poloniei în meciul de baraj pentru Qatar 2022, pe 24 martie - un meci pe care Polonia a declarat că îl va boicota -, dar polonezii au primit acum un bye pentru următoarea rundă de calificare. 

Aceasta înseamnă, de asemenea, că Rusia nu va participa la Euro 2022 feminin din Anglia din această vară, FIFA și UEFA finalizând astăzi discuțiile privind suspendarea Rusiei din competiții până la noi ordine. 

UEFA a anulat contractul de sponsorizare cu Gazprom

 


UEFA a anulat, de asemenea, contractul de sponsorizare cu compania energetică rusă Gazprom. Contractul de sponsorizare a fost încheiat din 2012 și a fost raportat la o valoare de aproximativ 40 de milioane de euro pe sezon.

Anterior, decizia CIO, care i-a inclus și pe sportivii din Belarus, a fost luată în urma unei reuniuni a Comitetului Executiv în care s-a discutat despre invazia Rusiei în Ucraina.

Comitetul i-a retras ordinul olimpic lui Vladimir Putin "având în vedere încălcarea extrem de gravă a armistițiului olimpic și alte încălcări ale Cartei Olimpice de către guvernul rus în trecut". 

FIFA fusese deja catalogată drept o 'rușine absolută' pentru că nu a reușit să dea deja afară Rusia de la Cupa Mondială, în urma sancțiunilor de duminică.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel