FIFA, sancțiune de trei ani pentru Luis Rubiales

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
FOTO: captura video Twitter@DrACactivism
FOTO: captura video Twitter@DrACactivism

Fostul președinte al Federației Regale Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, a fost sancționat luni pentru de trei ani, după ce a sărutat-o pe Jenni Hermoso, în august, după victoria Spaniei în finala Cupei Mondiale feminine împotriva Anglie.

FIFA, organismul de conducere mondial al fotbalului, a anunțat că a fost încălcat articolul 13 din codul său disciplinar, care se referă la „comportamentul ofensiv și încălcări ale principiilor fair-play-ului” dar și la „cauze care aduc discreditare fotbalului și/sau FIFA”, motiv pentru care Rubiales a fost suspendat de la toate activitățile legate de fotbal pe o perioadă de trei ani.

În timp ce Jenni Hermoso a susținut că sărutul nu a fost consensual și a depus o plângere legală, Rubiales a declarat că acesta a fost reciproc și consensual. O instanță națională din Madrid a examinat, luna trecută, o plângere penală de agresiune sexuală și constrângere împotriva lui Luis Rubiales, în urma căreia i s-a interzis să apropie la mai puțin de 200 de metri de Jenni Hermoso.

Criticile la adresa acțiunilor lui Rubiales au stârnit valuri ample de nemulțumiri, iar majoritatea echipei câștigătoare a boicotat echipa națională până când nu au avut loc schimbări în conducerea federației de fotbal a Spaniei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel