Fetițe românce, pierdute în Anglia: Țipetele disperate ale mamei, auzite de Alina, o tânără polițistă româncă din Coventry

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Alina, o tânără cadet de poliție își folosește abilitățile lingvistice pentru a ajuta la localizarea a doi copii dispăruți. Întâmplarea face ca țipetele de disperare ale mamei care își căta fetele să fi fost în limba româna, limba nativă  fetei.

Tânăra româncă de 20 de ani a venit în ajutorul unei mame panicate care nu-și putea găsi copiii. Alina Pleșea și-a folosit abilitățile sale multilingve pentru a ajuta o mamă aflată în dificultate și pentru a da de urma copiilor ei dispăruți

Un nou lider de cadeți a avut un impact imediat în poliție după ce și-a folosit abilitățile multilingve pentru a ajuta o mamă aflată în dificultate și pentru a da de urma copiilor ei dispăruți. Alina Pleșea abia se alăturase cadeților când s-a aruncat în ajutorul ofițerilor pentru a găsi două fete care se rătăciseră în Coventry.

Tânăra în vârstă de 20 de ani și echipa ei de cadeți se întorceau la secția de poliție din oraș după ce au ajutat la Festivalul Godiva, când au dat peste o femeie româncă care încerca să comunice cu ofițerii.

Fetițe românce, pierdute în Anglia

 

Alina - care este originară din România - a intervenit și a reușit să țină legătura cu femeia pentru a o liniști și pentru a obține descrieri mai bune ale tinerilor care aveau sub 12 ani. Ofițerii și cadeții au pornit apoi să ajute la găsirea fetelor, care au fost localizate în siguranță la scurt timp după aceea, Alina rămânând cu mama pentru a o sprijini.

În prezent, Alina face un stagiu de practică în cadrul poliției cu o echipă care se ocupă de criminalitatea cibernetică în timpul unei pauze de un an de la cursul de criminologie și psihologie de la Universitatea Coventry.

A început să lucreze ca lider de cadeți abia la începutul lunii septembrie și și-a lăsat imediat amprenta, ceea ce a contribuit la alimentarea dorinței sale de a avea o carieră cu normă întreagă în poliție.

"Încă de când eram copil mi-am dorit să lucrez în poliție, iar a deveni lider de cadeți mi s-a părut o oportunitate ideală pentru a mă implica și mai mult. Cadeții sunt tineri inspirați, atât de dornici să învețe și să îi ajute pe ceilalți. Eram la festival și vorbeam cu publicul, subliniind cadeții și alte oportunități pentru poliție, când am văzut femeia aflată în dificultate în timp ce ne întorceam la secția de poliție“, a mărturisit Alina, citată de coventrytelegraph.net.

"Era panicată și se străduia să comunice cu ofițerii, dar eu am recunoscut limba, așa că m-am oferit să intervin. I-am putut oferi sprijin, am obținut mai multe informații despre locul unde ar fi putut pleca și, din fericire, au fost rapid localizați și reuniți“ a mai spus ea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel