Fetiță găsită sub dărâmăturile cutremurului din Siria, după ce și-a protejat frățiorul timp de 17 ore

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Fetiță găsită sub dărâmăturile cutremurului din Siria, după ce și-a protejat frățiorul timp de 17 ore / Foto: Twitter
Fetiță găsită sub dărâmăturile cutremurului din Siria, după ce și-a protejat frățiorul timp de 17 ore / Foto: Twitter

Imagini sfâșietoare cu o fetiță blocată sub dărâmăturile cutremurului în timp ce își proteja frățiorul au circulat pe toate rețelele de socializare.

Fata a fost filmată în timp ce își pune mâna pe capul fratelui ei pentru a-l proteja, în timp ce era prinsă sub dărâmături în urma cutremurului.

Din fericire, frații au reușit să iasă teferi, după cum a scris pe Twitter reprezentantul Organizației Națiunilor Unite (ONU), Mohammad Safa: "Fetița de 7 ani care și-a ținut mâna pe capul frățiorului ei pentru a-l proteja în timp ce au stat sub dărâmături timp de 17 ore a reușit să scape teafără. Nu văd pe nimeni împărțind. Dacă ar fi fost moartă, toată lumea ar fi împărtășit! Împărtășiți pozitivitatea", conform Ladbible.

 

 

 

Peste 30.000 de persoane au fost rănite

 

Peste 30.000 de persoane au fost rănite, în timp ce multe altele au rămas blocate sub dărâmături, speranțele lor de supraviețuire devenind tot mai mici cu fiecare zi.

Printre locurile devastate de dezastru se numără Gaziantep și Diyarbakir în Turcia și Alep în Siria, dar acesta a fost resimțit până la Cairo, în Egipt.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că 13 milioane de persoane din cele 85 de milioane de locuitori ai țării au fost afectate într-un fel sau altul și a declarat stare de urgență în 10 provincii pentru a gestiona răspunsul.

Pentru întreaga zonă afectată de cutremur, acest număr ar putea ajunge la 23 de milioane de persoane, potrivit lui Adelheid Marschang, ofițer superior pentru situații de urgență din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.

"Aceasta este o criză care se adaugă la mai multe crize în regiunea afectată", a declarat Marschang la reuniunea consiliului de administrație al organizației de la Geneva.

 

Unitățile sanitare au fost copleșite, personalul medical lucrând „non-stop”

 

Între timp, în nordul Siriei, Sebastien Gay, șeful misiunii în această țară a organizației Medici fără frontiere, a declarat că unitățile sanitare au fost copleșite, personalul medical lucrând "non-stop pentru a răspunde la numărul mare de răniți".

Zona afectată din Siria este împărțită între teritoriile controlate de guvern și ultima enclavă a țării controlată de opoziție, care este înconjurată de forțele guvernamentale susținute de Rusia.

Turcia găzduiește milioane de refugiați din războiul civil sirian.

Prim-ministrul Rishi Sunak a promis sprijinul ferm al Regatului Unit' președintelui Erdogan în timpul unei convorbiri telefonice după cutremurul devastator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel