Fetiţa de 8 ani, răpită la ordinul mamei sale, găsită în Elveţia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Fetiţa de 8 ani, răpită la ordinul mamei sale, găsită în Elveţia
Fetiţa de 8 ani, răpită la ordinul mamei sale, găsită în Elveţia

O fetiţă în vârstă de 8 ani din Franţa, răpită marţi în Vosges (est) la cererea mamei sale, a fost găsită împreună de aceasta „într-un imobil ocupat ilegal din comuna Sainte-Croix” în cantonul Vaux, în Elveţia, a anunţat duminică procurorul Republicii din Nancy, relatează AFP.

„Investigaţiile au stabilit că Lola Montemaggi a petrecut prima noapte în Elveţia într-un hotel din Estavyer-le-Lac (cantonul Fribourg) înainte de a fi găzduită de o femeie din Neufchatel (şi) dusă apoi în acest imobil ocupat ilegal din Sainte-Croix”, a afirmat el.

Mia, în vârstă de 8 ani, a fost răpită marţi la cererea mamei sale, Lola Montemaggi - care îşi pierduse dreptul de custodie - de către trei bărbaţi în timp ce copilul locuia cu bunica ei maternă în Les Poulieres, un sat din Vosges, la aproximativ 30 de km de Epinal.

Mia este „în stare bună de sănătate” şi va fi dusă înapoi la bunica ei maternă de Protecţia Judiciară a Tinerilor (PJJ) „mandatată imediat să o recupereze din Elveţia”, a anunţat parchetul din Nancy.

 

Mama, în arest preventiv



Lola Montemaggi, în vârstă de 28 de ani, a fost plasată în arest preventiv de autorităţile elveţiene care au arestat de asemenea o altă persoană pe teritoriul elveţian, „alte arestări” urmând să aibă loc în acest caz, a declarat procurorul Republicii din Nancy, François Pérain.

„Aproape două sute de jandarmi au intervenit în cadrul acestei anchete”, a afirmat procurorul.

„Doi jandarmi au fost trimişi pe teritoriul elveţian pentru a-şi ajuta colegii elveţieni”, a spus el, mulţumind „autorităţilor elveţiene pentru eforturile depuse care au permis localizarea fugarei şi a fiicei sale într-un timp foarte scurt”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel