Protest de amploare. Fermierii spanioli au adus sute de tractoare pe străzile din Madrid

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Fermierii spanioli protestează la Madrid (Sursa: captură Youtube)
Fermierii spanioli protestează la Madrid (Sursa: captură Youtube)

Convoaie de tractoare au perturbat miercuri traficul în jurul Madridului, fermierii protestând împotriva a ceea ce ei consideră a fi birocrație excesivă și un ajutor de stat insuficient. Aceștia s-au adunat în centrul Madridului pentru a mărșălui spre Ministerul Agriculturii, transmite Reuters. 

Fermierii protestează de săptămâni întregi în întreaga Europă, cel mai recent în Polonia, Grecia și Republica Cehă. Cu toții solicită reducerea birocrației legate de politica agricolă comună a Uniunii Europene și o relaxare a normelor de mediu ale blocului.

În timp ce așteptau ca cinci coloane de tractoare să ajungă la punctul de adunare din Piața Independenței, în centrul orașului, protestatarii în veste galbene au fluturat steaguri spaniole, regionale și sindicale și au sunat clopotele vacilor, în timp ce se auzea muzică din difuzoare.

Traficul în jurul monumentului Puerta de Alcala s-a oprit, mai multe autobuze fiind în imposibilitatea de a-și continua traseul, deoarece fermierii s-au înghesuit pe străzi.

Odată ce au sosit tractoarele, au avut loc încăierări cu poliția în timp ce fermierii încercau să mărșăluiască pe strada Alcala, un traseu diferit de cel planificat inițial. Ofițerii în echipament antirevoltă au ținut linia, blocând înaintarea protestatarilor, chiar dacă mai multe tractoare s-au apropiat de ei.

Violențe în timpul protestului fermierilor

 

Alți participanți s-au îndreptat spre minister pe o stradă paralelă, urmând itinerariul oficial.

Unii protestatari au huiduit o echipă de televiziune pentru canalul La Sexta, un bărbat lovind în mod repetat camera de filmat.

Lucia Risueno, o proprietară de podgorii în vârstă de 52 de ani din regiunea Castille-La Mancha, a declarat că autoritățile nu au reușit să ajute sectorul și a cerut prețuri mai echitabile.

"Am aceleași cheltuieli, dar câștig la jumătate, așa că nu mai putem continua așa", a declarat ea pentru Reuters, adăugând că protestele vor continua până când guvernul va implementa măsuri ferme de ajutorare a fermierilor.

Adolfo Albaladejo, în vârstă de 54 de ani, a declarat că luptă pentru a se asigura că agricultura nu dispare din țara sa.

"Zona rurală spaniolă vrea protecționism. Vrem să ne protejăm produsele și să fim competitivi", a spus el, potrivit sursei citate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel