Fenomen controversat pe Facebook și Instagram. Specialist: „Narcisism! E tratat ca boală psihică...“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură Știrile PRO TV
Sursa foto: captură Știrile PRO TV

Scriitorul Flaviu George Predescu a atras atenția asupra unui fenomen periculos de pe rețelele sociale.

Flaviu George Predescu, poet, eseist și romancier, a studiat foarte mult tot ce ține de narcisism și a venit cu o concluzie extrem de interesantă.

„Am făcut și Facultatea de Psihologie la Universitatea din București și am descoperit o lume nouă. Dincolo de faptul că am interferat cu generația nouă, am făcut lucrarea de licență din studiul narcisismului și m-am îngrozit. Există foarte multe studii în acest sens. Uneori n-aș vrea să-i rănesc pe unii dintre cei care postează pe Facebook și încerc să am o poziție cât mai echlibrată. Dar de exemplu m-aș referi la selfiurile repetate, postate de două - trei ori pe zi.

Acest lucru arată că sunt probleme destul de serioase. O simplă cercetare pe Google Academic despre rețelele sociale și narcisism pot releva lucruri din sfera conștientizării care ar ajuta un om să-și poate ajusta conduita și chiar să intre pe o linie mai bună. Este fantastic...”, a zis scriitorul Flaviu George Predescu la DC News.

De asemenea, Flaviu George Predescu a explicat că sunt două tipuri de narcisism: „Este un narcisism normal, dar este și unul cronic, tratat ca boală psihică. Are la bază niște deformații ale eului”.

Mai multe detalii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel