Felix Bănilă, EXPLICAȚII după ce JANDARMII au mers să o RIDICE pe mama Luizei Melencu: „Nu înțeleg de ce se iau aceste măsuri!”

Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Șeful DIICOT Felix Bănilă a precizat, în această seară, în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire” de la Antena 3 faptul că nu înțelege de ce mama Luizei Melencu refuză să meargă la sediu pentru a i se preleva probe.

„După cum bine știți, am și comunicat. Noi am dispus o comisie rogatorie în SUA pentru a ne sprijini în efectuarea unei noi expertize de tip ADN printr-un procedeu care nu e omologat în România. Avem nevoie de probe de comparație pe care să le ridicăm de la mama Luizei. Este vorba despre un ADN mitocondrial pe care trebuie să îl recoltăm și așa cum s-a comunicat acest ADN se transmite pe linie maternă, doar de la mamă putem avea probe de comparație. Dumnelor nu înțeleg de ce se iau aceste măsuri.

Citește și SCANDAL în curtea familiei Melencu. Jandarmii au VENIT să o RIDICE pe mama Luizei: „Nu-mi faceți asta!" Femeia a LEȘINAT (FOTO)

A fost citată mama victimei pentru a se prezenta în fața organului de urmărire penală, să i se aducă la cunoștință de ce este nevoie de acest lucru și să o convingem despre necesitatea unei astfel de probe. Este o probă absolut necesară pentru a continua urmărirea penală pentru persoana suspectă Dumneai a refuzat să se prezinte prima dată, drept pentru care a fost citată să se prezinte a doua oară, iar pentru că nu s-a prezentat nici a doua oară, a fost trimisă o amendă. Acest mandat s-a dorit a fi pus în executare. Eu nu pot să mă implic în ancheta lor.

Nu s-au dus într-un exercițiu de forță excesivă. La fața locului a fost trimis un ofițer de poliție judiciară, care este delegat de procurorii DIICOT să execute această activitate. Din păcate nu noi am fost cei care au anunțat presa. Presa s-a prezentat imediat.

Activitatea noastră trebuie desfășurată conform legii. Nu pot încălca nici ei legea. Personalul medical care s-a prezentat ca urmare a apelului de la 112 va preciza că e o problemă medicală, cei însărcinați pentru mandatul de aducere vor consemna în consecință.

Prelevarea de probe se va face de un personal specializat. De aceea e nevoie de prezența ei, într-un anume loc. Personalul acesta poate veni la sediul DIICOT. Eu sunt sigur că se va găsi o soluție”, a spus Bănilă pentru Antena 3.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy