FCSB - Saburtalo, în Conference League. Rezultat final

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

FCSB s-a calificat în turul al treilea preliminar al Europa Conference League la fotbal, după ce a învins cu scorul de 4-2 (1-0) echipa georgiană FC Saburtalo, joi, pe Arena Naţională din Bucureşti, în manşa a doua a turului secund preliminar al competiţiei.

Vicecampioana României a obţinut o calificare meritată, golurile sale fiind înscrise de Joyskim Dawa (minutul 44), Malcom Edjouma (55), Florinel Coman (80), Risto Radunovic (87 - penalty). Oaspeţii au punctat prin Guram Goşteliani (69) şi Iuri Tabatadze (78).

La primul meci după revenirea antrenorului Nicolae Dică, FCSB a arătat mai bine ca în partida tur, pierdută cu 1-0, însă a fost imprecisă în atac şi a greşit destul de des în apărare, complicându-şi mult viaţa.

FCSB a început în forţă şi a fost periculoasă prin Ianis Stoica după numai 9 secunde, pentru ca în minutul următor să aibă o dublă ocazie, prin Cordea şi acelaşi Stoica.

Saburtalo a ratat o mare ocazie în min. 9 prin Kardava, după o greşeală a lui Olaru, portarul Târnovanu fiind atent. Două minute mai târziu a fost rândul portarului oaspeţilor, Megrelişvili, să se remarce la execuţia lui Cordea. Saburtalo a rămas periculoasă, iar în min. 16 Kardava a trimis puţin pe lângă poartă după alte greşeli în defensiva gazdelor.

FCSB a continuat să atace, însă a fost lipsită de luciditate. Un fundaş georgian a intervenit bine la o acţiune a lui Octavian Popescu (37), iar la faza următoare oaspeţii puteau înscrie prin Guliaşvili.

FCSB a deschis scorul în minutul 44 prin fundaşul Joyskim Dawa cu o lovitură de cap, la un corner executat de Cordea.

Echipa bucureşteană a apăsat pe accelerator şi în debutul actului secund, iar în min. 47 şutul lui Octavian Popescu a nimerit bara, pentru ca la acţiunea următoare Megrelişvili să apere în faţa lui Cordea.

Edjouma a majorat diferenţa în min. 55, cu un şut cu efect după o pasă decisivă a lui Octavian Popescu.

Saburtalo nu s-a resemnat, iar Siharulidze a fost destul de periculos în min. 63. Octavian Popescu a trimis un lob peste poartă în min. 65. Coman, cu o evoluţie în general neconvingătoare, a căzut în careu, în poziţie foarte bună, după ce primise mingea de la Cordea (68).

Goşteliani a redus din handicap în min. 69 cu o lovitură de cap din careul mic, după o centrare de pe stânga.

Radunovic a ratat o ocazie uriaşă în min. 71, de la marginea careului, după o pasă a lui Olaru. Goalkeeperul georgian a avut o nouă intervenţie salvatoare (74), apoi Coman nu a izbutit să trimită în poartă (75).

Deşi Saburtalo părea în corzi, oaspeţii au egalat prin Tabatadze după un contraatac rapid, care a plecat de la o greşeală a lui Ovidiu Popescu (78).

Gazdele s-au aruncat din nou în atac şi Florinel Coman a înscris cu capul din centrarea lui Radunovic (80). Elevii lui Nicolae Dică au obţinut golul calificării când Radunovic a transformat un penalty obţinut de Cordea (87).

Finalul de meci a fost foarte tensionat, Cordea văzând cartonaşul roşu în al patrulea minut de prelungire.

FCSB-Saburtalo. Dică a făcut trei schimbări față de echipa din tur

 

Noul antrenor al echipei FCSB, Nicolae Dică, a efectuat trei modificări în primul ''unsprezece'' faţă de partida din Georgia, cu formaţia FC Saburtalo Tbilisi, pentru meciul de joi, de pe Arena Naţională din Bucureşti, din manşa a doua a turului secund preliminar al Europa Conference League la fotbal.

Dică, la meciul să de (re)debut la FCSB, nu-l mai poate folosi pe Florin Tănase, transferat în China, şi i-a trimis pe banca de rezerve pe Denis Haruţ şi Adrian Şut, în locul lor titularizându-i pe Risto Radunovic, Florinel Coman şi Ianis Stoica. O modificare tactică este şi reprofilarea ca fundaş dreapta a lui Ovidiu Popescu, cel care la Tbilisi a jucat fundaş stânga.

De partea cealaltă, georgienii aliniază aceeaşi formaţie ca în primul meci, pe care l-au câştigat cu scorul de 1-0.

Dacă FCSB va trece de FC Saburtalo, va da peste Vikingur (Feroe) sau peste DAC Dunajska Streda. Echipa slovacă a câştigat cu 2-0 în prima manşă.

Echipele de start:
FCSB: 32. Ştefan Târnovanu - 23. Ovidiu Popescu, 5. Joyskim Dawa, 16. Joonas Tamm, 33. Risto Radunovic - 18. Malcom Edjouma, 27. Darius Olaru - 98. Andrei Cordea, 11. Octavian Popescu, 7. Florinel Coman (căpitan) - 9. Ianis Stoica. Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve: 1. Răzvan Ducan, 99. Andrei Vlad - 6. Denis Haruţ, 8. Adrian Şut, 14. Matei Tănasă, 15. Daniel Mihai Lixandru, 21. Florin Achim, 26. Răzvan Oaidă, 28. Alexandru Pantea, 29. Rachid Bouhenna, 30. Alexandru Musi.
FC Saburtalo: 1. Tornike Megrelişvili - 22. Ghiorghi Gocioleişvili, 12. Levan Kakubava (căpitan), 33. Ghia Ceaduneli, 15. Jemal-Ghiorghi Jinjolava - 6. Şota Nonikaşvili, 8. Bakar Kardava, 11. Levan Nonikaşvili - 9. Ghiorghi Guliaşvili, 18. Irakli Siharulidze, 7. Iuri Tabatadze. Antrenor: Laşa Nozadze
Rezerve: 40. Beka Kurdadze - 2. Saba Mamatsaşvili, 10. Guram Goşteliani, 17. Ghizo Mamagheişvili, 19. Gheghi Gheguceadze, 23. Otar Mamagheişvili, 25. Julio Vinicius Da Fonseca Souza, 31. Luka Kokosadze, 35. Benedik Mioc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel