Familia unui tânăr român, de 21 de ani, aflat în moarte cerebrală, a dat șansă la viață altor patru oameni

Scandal uriaș în Bulgaria. Moldoveni și ucraineni, donatori de organe pentru cetăţeni străini
Scandal uriaș în Bulgaria. Moldoveni și ucraineni, donatori de organe pentru cetăţeni străini

Familia unui tânăr de 21 de ani, aflat în moarte cerebrală, și-a dat acordul pentru transplant și a oferit a doua șansă la viață pentru alți români, care vor primi cordul, ficatul, rinichii. Familia și-a dat acordul și pentru prelevare de cornee și ţesuturi osteotendinoase.

Potrivit Agenției Naționale de Transplant, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov a avut loc prima prelevare de țesuturi și organe din acest an.

Familia unui tânăr de 21 de ani, aflat în moarte cerebrală, și-a dat acordul pentru prelevare de organe.

Astfel, 4 români au primit şansa la viaţă prin transplant de cord, ficat şi rinichi, iar şi mai mulţi vor avea o viaţă mai bună prin transplant de ţesuturi osteotendinoase şi de cornee.

Pentru realizarea intervenţiilor de prelevare, la Braşov au fost prezente echipele chirurgicale de la Institutul Clinic Fundeni , IuBCvT Tg. Mureș, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca şi de la Banca de Ţesut Spitalul Clinic Colentina.

Familia unui tânăr român, de 21 de ani, aflat în moarte cerebrală, a dat șansă la viață altor patru oameni

 

Astfel, un pacient de 39 de ani a beneficiat de intervenţia salvatoare de transplant cord realizată cu succes de echipa condusă de prof. dr. Horaţiu Suciu în cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Tg. Mureş.

La Centrul de Transplant Hepatic al Institutului Clinic Fundeni, un alt pacient va putea spune că s-a născut a doua oară în urma transplantului hepatic realizat de echipa coordonată de prof. dr. Vladislav Braşoveanu.

Un adevărat maraton pentru viaţă a fost realizat la sfârşitul săptămânii şi de echipele Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, care au încheiat cu succes intervenţiile de transplant renal, intervenţii care au redat bucuria pentru alţi doi români aflaţi în suferinţă.

Doi oameni îşi vor recăpăta vederea în urma intervenţiilor de transplant cornee realizate la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice București .

Un număr şi mai mare de pacienţi vor avea posibilitatea să-şi îmbunătăţească calitatea vieţii prin transplant de ţesut osteotendinos, datorită efortului deosebit al echipei Băncii de Ţesut Colentina, potrivit Mediafax.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy