Familia românului care a stat 13 ani într-o morgă din Valencia face dezvăluiri: Speram că e în viață și că într-o bună zi se va întoarce  

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Familia românului, care a stat 13 ani într-o morgă din Valencia, face dezvăluiri
Familia românului, care a stat 13 ani într-o morgă din Valencia, face dezvăluiri

Dumitru Ionescu, un român care a murit în Spania, a fost înmormântat după 13 ani petrecuţi în congelatorul Institutului de Medicină Legală din Valencia. Trupul neînsufleţit al bărbatul a fost înhumat în cimitirul municipal al oraşului.

 

„Este foarte greu și dureros să afli că tatăl tău a stat mort într-un congelator, timp de treisprezece ani”, spune fiica lui Dumitru, care avea 18 ani atunci când tatăl ei a dispărut, după ce fusese cu soția la cumpărături, la un supermarket din Moncada, orașul în care locuiau. Bărbatul în vârstă de 53 de ani a rămas afară, în timp ce soția lui făcea cumpărăturile. Când femeia a ieșit, soțul ei nu mai era. 

Soția a mers acasă, crezând că bărbatul va fi acolo, dar nu l-a găsit. Nu putea pleca prea departe, deoarece toate actele lui erau  acasă. La trei luni de la dispariția bărbatului soția a depus o plângere la secția de poliție Burjassot. Nu au raportat imediat dispariția românului, deoarece se gândeau că se va întoarce, mai ales că nu era prima dată când acesta pleca de acasă. „Am sperat că este în viață, că a plecat din propria voință și că într-o bună zi se va întoarce sau ne va contacta”, spune Jorge, fiul cel mare, care avea 19 ani atunci când tatăl lui a dispărut. Mai mult, băiatul nu vorba limba spaniola atunci și nu putea cere ajutor.

Citeste si: Spania. Român, identificat și îngropat, după ce a petrecut 13 ani într-un congelator de la morga din Valencia

„Tatăl meu și cu mine tocmai venisem din România, în acea vară, iar sora mea și mama deja locuiau, de ceva vreme, în Moncada”, povestește fiul decedatului. Fără să știe limba spaniolă, familia nu a citit anunțul publicat de Garda Civilă care cerea ajutor pentru identificarea unui cadavru descoperit în decembrie 2007. „În acel moment nu citeam presa, pentru că nu înțelegeam nimic în limba spaniolă”, explică Jorge.

 

Cadavrul bărbatului, găsit într-o râpă din Moncada, de mai mulţi copii  

 

Cadavrul bărbatului a fost găsit pe 1 noiembrie 2007, într-o râpă din Moncada, de mai mulţi copii care se jucau în împrejurimi. Trupul era mutilat, dar legiştii au stabilit că bărbatul murise cu două luni mai devreme, din cauze naturale. Familia i-a raportat dispariţia abia în anul 2019.

Identitatea acestuia a fost descoperită în urma unui test ADN efectuat de specialişti cu ajutorul fiicei românului. Până atunci, autorităţile nu au putut identifica bărbatul. În anul 2019, pe 7 noiembrie, familia a raportat dispariţia bărbatului. Rudele au fost notificate să efectueze un test genetic pentru a confirma identitatea decedatului, iar analizele genetice au confirmat asemănările între profilul fiicei şi al bărbatului găsit în 2007. Prin urmare, la sfârşitul anului trecut s-a aflat că pe român îl cheamă Ionescu Dumitru, în vârstă de 53 de ani în momentul morţii sale.

Tribunalul din Moncada a dispus în 15 aprilie eliberarea unui certificat de deces pentru român, la mai bine de treisprezece ani de la moartea sa. Odată ce rămăşiţele au fost returnate familiei, Dumitru şi-a găsit odihna veşnică în cimitirul municipal din València, unde a fost înmormântat în cadrul unei ceremonii restrânse pe 23 aprilie, conform elperiodico.com.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel