Familia interlopului Cornel Corduneanu cere onoruri militare la înmormântare. Legea o interzice pentru condamnați

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Costel Corduneanu
Costel Corduneanu

Liderul interlop Costel Corduneanu urma să fie înmormântat cu onoruri militare, însă autoritățile nu au aprobat ceremonia până acum. Legea interzice înhumarea cu onoruri miliare în cazul condamnaților.

Mai multe informații din spațiul public au sugerat că interlopul Costel Corduneanu ar urma să fie înhumat cu onoruri militare. Cu toate acestea, surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne indică faptul că o astfel de ceremonie nu a fost încă aprobată până în după-amiaza zilei de miercuri, 17 aprilie.

Costel Corduneanu, cunoscut și sub numele de "Stăpânul Moldovei", va fi înmormântat vineri, 19 aprilie, la ora 14:00, la cimitirul "Eternitatea" din Iași. Acesta ar fi eligibil pentru înmormântarea cu onoruri militare datorită gradului său de subofițer obținut în cadrul Ministerului Afacerilor Interne ca rezultat al activității sportive.

Înainte de a deveni lider al clanului, Corduneanu a fost un sportiv de succes, câștigând titlul de campion mondial la lupte libere și reprezentând cluburile Steaua și Dinamo.

Cine are dreptul la înmormântare cu onoruri militare

 

Conform legii, funeraliile cu onoruri militare sunt destinate anumitor categorii de personal al Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv demnitari, veteranii de război și militarii în activitate sau în rezervă. Familia trebuie să depună o cerere pentru astfel de funeralii cu cel mult 48 de ore înainte de înhumare, iar această cerere este analizată și aprobată de o comisie formată din reprezentanți ai mai multor instituții.

Până la momentul actual, nu s-a depus nicio cerere pentru organizarea funeraliilor cu onoruri militare pentru familia Corduneanu la sediul garnizoanei din Iași, conform unui oficial MAI citat de publicația Libertatea.

De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean Iași a negat zvonurile privind organizarea unui ceremonial special pentru înmormântare. Un comunicat transmis de către Poliție a clarificat că nu s-a organizat un astfel de eveniment pentru înmormântarea din județul Iași.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel