Experiment controversat în Marea Britanie. Tinerii vindecaţi de COVID-19 pot primi 5000 de lire pentru a fi infectați din nou

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Experiment controversat în Marea Britanie. Tinerii vindecaţi de COVID-19 pot primi 5000 de lire pentru a fi infectați din nou
Experiment controversat în Marea Britanie. Tinerii vindecaţi de COVID-19 pot primi 5000 de lire pentru a fi infectați din nou

Experiment controversat în Marea Britanie. Tineri vindecați de COVID vor fi infectați din nou, pentru că cercetătorii vor să afle de ce unele persoane despre care se presupune că au dezvoltat anticorpi în timpul primei infecții se reinfectează.

Reinfectarea cu coronavirus după vindecare nu este imposibilă, dar nu este clar dacă are caracteristici diferite sau dacă variantele joacă un rol în scăderea eficienței sistemului imunitar.

Pentru a înțelege acest lucru, Universitatea din Oxford a anunțat un experiment controversat, în care mai mulți voluntari vor fi reinfectați, scrie La Repubblica.

Cercetătorii vor să înțeleagă de ce unii indivizi despre care se presupune că au dezvoltat anticorpi în timpul primei infecții se reinfectează.

Vor încerca să înțeleagă dacă a doua oară COVID „lovește” mai ușor, deoarece sistemul imunitar este deja antrenat să îl recunoască. O reinfectare ce nu mai pune în pericol viața oamenilor ar putea însemna că pandemia are lunile numărate sau anii numărați. Experimentul va permite apoi identificarea acelor părți ale memoriei imune care sunt cele mai importante pentru a oferi protecția la o nouă întâlnire cu virusul. Odată aflate aceste aspecte, ar putea fi dezvoltate vaccinuri mai eficiente.

 

Doze foarte mici de virus vor fi injectate la 24 de persoane

 

Mai presus de toate, însă, este necesară rezolvarea dilemei legate de noile variante.

Voluntarii Universității din Oxford vor fi aleși dintre tineri sănătoși cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, aceasta fiind categoria cu cel mai mic risc de complicații. La început, doze foarte mici de virus vor fi injectate la 24 de persoane, pentru a înțelege care este cantitatea minimă ce duce la infecție, însă în vară ar trebui să se ajungă la 90 de voluntari infectați.

Aceștia vor primi, la început, tulpina inițială a virusului, cea a Wuhan, mai puțin riscantă pentru cei care au trecut deja prin boală. Voluntarii vor sta izolați în laborator cel puțin 17 zile și vor primi o rambursare a cheltuielilor de 5.800 de euro. Dacă se îmbolnăvesc vor fi imediat supuși tratamentului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel