Ex-premierul PSD Mihai Tudose va vota în Diaspora: „Nu este vorba despre 'un vot cu inima', ci despre un vot cu capul“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Fostul premier PSD, Mihai Tudose, a declarat că va vota la Bruxelles însă nu va vota „cu inima“, făcând trimitere la sloganul electoral al PSD, ci cu capul, fiindcă viitorul președintele este și „comandantul forțelor armate“.

Europarlamentarul Mihai Tudose, fost premier numit de PSD, va vota în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale la o secţie din Bruxelles. Deși nu dezvăluie pe cineva va vota, face trimiere la sloganul PSD referitorul la votul "cu inima", spunând că este vorba despre un vot rațional, deci va vota „cu capul“, mai ales că rolul președintelui este acela de a „reprezenta țara în lume“.

„Ca de fiecare dată, voi merge la vot, însă, pe 24 noiembrie, votez în Diaspora, într-o secție din Bruxelles, să văd cum decurge procesul electoral. Nu pot decât să îi îndemn pe toți brăilenii și pe toți românii să voteze, mai ales țînând cont de importanţa momentului. Este vorba despre cine ne va reprezenta în următorii cinci ani, despre un vot care poate fi doar raţional, dincolo de orice simpatii sau antipatii", a declarat fostul premier pentru presa brăileană..

Mihai Tudose a subliniat în discursul să și faptul că președintele României „va stă în fruntea CSAT-ului (n.r. Consiliul Suprem de Apărare a Țării) și va reprezenta țara în lume".

„Eu cred că nu este vorba despre 'un vot cu inima', cum tot am auzit, ci despre un vot cu capul. Totuși, nu discutăm despre ceva lipsit de importantă, despre un subiect obișnuit, ci despre persoana pe care o vedem în fruntea CSAT-ului, despre comandantul forțelor armate, despre persoana care va conduce politica externă a României. Președintele va sta în fruntea CSAT-ului și va reprezenta țara în lume, vorbind doar despre principalele atribuţii”, a mai explicat Tudose, potrivit debraila.ro.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel