Evaluarea Națională 2021 începe marți, 22 iunie. Elevii vor purta mască în sala de examen

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Norvegia, constrânsă de efectele Covid. Ministrul Educației renunță pentru a treia oară la examenele de sfârșit de an școlar
Norvegia, constrânsă de efectele Covid. Ministrul Educației renunță pentru a treia oară la examenele de sfârșit de an școlar

Evaluarea Națională 2021 începe marți, 22 iunie 2021, cu prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, urmând ca în 24 iunie să aibă loc proba scrisă la matematică. Peste 131.000 de elevi absolvenţi de gimnaziu s-au înscris pentru a susţine examenul de capacitate în 2021.

Ministerul Educației a transmis un set de reguli ce trebuie respectate, de la intrarea în centrele de examen și până la depunerea contestațiilor și afișarea rezultatelor.

Astfel, toate persoanele vor purta mască; nu se măsoară temperatura; accesul în unitatea de învăţământ este organizat astfel încât să fie asigurată o distanţă minimă de 1 m între oricare 2 persoane; în sala de examen se asigură distanţa de minim 1 m între candidaţi;se asigură dezinfectarea suprafeţelor, aerisirea spaţiilor; parcursul prin curtea şcolii până la intrarea în unitate se va realiza pe un traseu bine delimitat şi semnalizat, respectând normele de distanţare fizică; la intrarea în unitate sunt asigurate materiale şi echipamente de protecţie: covoraşe dezinfectante, măşti, substanţe dezinfectante pentru mâini; intrările/ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare sunt semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat.   

 

Sălile în care se desfăşoară Evaluarea Naţională, supravegheate audio-video

 

Intrarea elevilor în sala de examen se va realiza până în ora 8:30, depozitarea bagajelor urmând a se face într-o sală special destinată, monitorizată audio-video. Toate sălile în care se desfăşoară activităţi specifice Evaluării Naţionale vor fi supravegheate audio-video şi vor avea pe uşă anunţul privind monitorizarea.

Candidaţilor li se interzice să aibă asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţelele sociale, pentru comunicare cu alţi candidaţi, asistenţi din unitatea/unităţile de învăţământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

De asemenea, se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.  Candidaţii eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.  Primele rezultate ale Evaluării Naționale 2021 vor fi afişate în data de 29 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în data de 30 iunie. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate în data de 4 iulie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel