Europarlamentar PNL: România poate să producă hrană pentru 80 de milioane de oameni

Europarlamentarul PNL, Daniel Buda, susține că România ar putea să producă hrană pentru 80 de milioane de euro, dacă nu ar avea o agricultură de subzistență. În România încă se folosesc sapa și plugul tras de cai, însă cu fondurile europene, agricultura ar puta fi modernizată și eficientizată.

Buda spune că este inadmisibil ca România să fie pricipala țară care exportă grâu, porumb, dar în același timp să importe pâine congelată, produse de panificație.

"Formele de sprijinire a agriculturii de către Comisia Europeană nu se traduc numai prin plățile directe, ci și prin fonduri pe diferite programe destinate dezvoltării agriculturii. România este o țară ce poate să producă hrană pentru 80 de milioane de oameni, însă în mare măsură agricultura românească este una de subzistență. Încă se face agricultură la noi cu sapa, cu plugul tras de cai și cu secera și coasa. Desigur, în urma plăților agricole asigurate de Uniunea Europeană, lucrurile au mai avansat, realizându-se investiții importante în ferme. Cu toate acestea, suntem departe de tehnologizare și digitalizare. Avem de-a face cu un decalaj uriaș între fermierul român și fermierul european, existând o întârziere tehnologică evidentă. Un pas important pentru o agricultură performantă în România, la standarde europene, o reprezintă fără îndoială digitalizarea economiei rurale", a declarat europarlamentarul PNL, într-un interviu pentru financialintelligence.ro.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.29