Europarlamentar român: „Rovana Plumb mă învinovățește pe MINE că a fost respinsă de Comisia juridică“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan afirmă că Rovana plumb îl găsește vinovat, alături de colegii săi din opoziție și de președintele Iohannis, pentru faptul că i-a fost respinsă candidatura de către Parlamentul European.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a afirmat luni că Rovana Plumb nu va fi audiată din nou în Comisia JURI din PE, experții din comisie vor lua o decizie finală pe baza informațiilor primite la audierea care a avut loc joi. Ulterior el a postat pe Facebook un comentariu în care susține că Rovana Plumb l-ar găsi pe el, dar și pe colegii lui din opozișie, alături de președintele Klaus Iohannis, Întrucât candidatura sa petru funcția de comisar european  a fost respinsă de Comisia juridică din Parlamentul European.

„Rovana Plumb mă învinovățește pe mine, alături de președintele Iohannis și de colegii din opoziție, pentru că a fost respinsă de Comisia juridică din Parlamentul European“, afirmă Siegfried Mureșean într-o postare de astăzi pe pagina sa de Fecebook.

El spune însă că Parlamentul European a ținut cont doar de lege, și nimic mai mult, iar „politician implicat în scandaluri de corupție alături de infractorul Liviu Dragnea“ nu și-ar putea exercita funcția în conformitate cu codul de conduită al comisarilor europeni.


„Eu spun clar: numai PSD își poate imagina că o înaltă poziție în UE poate fi ocupată de o persoană care nu respectă codul de conduită pentru acea funcție.
Dacă ești acuzat de corupție, cu probleme de integritate și incompetent, Comisia juridică are suficiente motive să te respingă pentru funcția de comisar.


Un politician implicat în scandaluri de corupție alături de infractorul Liviu Dragnea, un politician care a cerut Parlamentului României să blocheze ridicarea imunității pentru a nu răspunde în fața legii, un politician care și-a înmatriculat mașina în Bulgaria pentru a evita taxele de mediu din România și care nu poate justifica împrumuturi de sute de mii de lei nu-și poate exercita funcția în conformitate cu codul de conduită al comisarilor europeni.


Parlamentul European a ținut cont de lege și doar atât. Rovana Plumb este obișnuită cu Parlamentul condus de PSD unde se votează împotriva legii și pentru imunitatea parlamentarilor acuzați de corupție“, mai spune eurodeputatul liberal în postarea sa de pe Facebook.

Anterior, el făcuse un alt comentariu pe pagina sa de Facebook, tot cu referire la Rovana Plumb și legăturile sale cu Liviu Dragnea: „Este foarte bine că Rovana Plumb nu va fi comisar european. În ultimele săptămâni toată Europa a aflat despre insula Belina, despre legăturile Rovanei Plumb cu infractorul Liviu Dragnea, despre înmatricularea auto în Bulgaria pentru a evita taxa de mediu din România, despre cum a cerut Parlamentului României să blocheze ridicarea imunității pentru a nu răspunde în fața legii.
Rovana Plumb ar fi fost un comisar extrem de slab și nu ar fi putut obține nimic pentru România pe plan european. Avem acum șansa de a trimite un candidat sau o candidată care să facă cinste României în următorii 5 ani la Bruxelles“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel