Eugen Tomac: Actuala putere a comis o fraudă morală de proporţii

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Liderul PMP, Eugen Tomac, consideră că modificarea legislaţiei electorale votată în această săptămână este „o fraudă morală de proporții”.

Tomac spune că s-a ratat cea mai bună oportunitate pentru impunerea votului în două tururi pentru primari și iniţierea unui proiect legislativ privind introducerea votului electronic. 

"Protest faţă de deciziile Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală

Actuala putere a comis o fraudă morală de proporţii prin modul în care s-a gestionat subiectul modificării legislaţiei electorale.

Practic, având în vedere obligativitatea Guvernului de a asigura posibilitatea de a vota tuturor cetăţenilor români, inclusiv pentru cei din Diaspora, deciziile Comisiei speciale de Cod electoral sunt insuficiente pentru sănătatea democrației.

Da, s-au aprobat propunerile făcute de PMP privind înființarea unui registru electoral pentru românii din străinătate, votul anticipat în diasporă pentru prezidenţiale şi extinderea posibilităţii votului prin corespondenţă la același scrutin electoral, dar acestea sunt sacrificii minore pe care PSD și ALDE le fac, mai ales în condiţiile în care nu au candidat viabil pentru şefia statului", scrie Tomac pe Facebook.

Tomac spune că PMP face apel la toţi factorii interesaţi de o legislaţie electorală corectă să susţină demersul legislativ referitor la revenirea la sistemul celor două tururi când vine vorba de alegerea primarilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel