Eugen Teodorovici lansează atacuri dure la adresa Guvernului: "PNL minte. Se taie salarii"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Eugen Teodorovici a lansat o serie de atacuri dure la adresa guvernului Orban, acuzând că PNL plănuiește tăieri de salarii și concedieri în sistemul public. 

Fostul ministru de Finanțe în guvernul Dăncilă critică în termeni duri măsurile economice plănuite Ludovic Orban și Florin Cîțu.

„Pot spune clar că actualul Guvern PNL minte în mod clar cu privire la salarii și pensii, pentru că nu sunt prinse aceste creșteri în bugetele pe 2020, 2021 și 2022. Aici fac trimite la Legea fiscal bugetară pe care am văzut-o în spațiul public, așa cum al nostru calendar stabilea foarte clar, așa cum legile în vigoare azi o impun. În realitate, imediat după alegerile din 2020, este punctul nostru de vedere foarte clar și fundamentat, se va trece la măsuri de austeritate. Adică la tăieri de venituri, concedieri și alte astfel de măsuri care știm cât de bine au făcut și au reprezentat un obiectiv pentru guvernarea PNL și în anii anteriori", a afirmat Eugen Teodorovici, într-o conferință de presă susținută duminică la sediul PSD.

Fostul ministru a completat că Guvernul Orban nu va aplica creșterea punctului de pensie, lucru care reiese din Strategia fiscal bugetară prezentantă de Executivul.

„Aceste majorări nu vor fi aplicate de către Guvernul Orban pentru creșterea punctului de pensiei. Promisiunea creșterii punctului de pensiei, conform calendarului anunțat de PSD, cum spuneam este doar praf în ochi. Dovada este foarte clară din documentul menționat și anume Strategia fiscal bugetară. Este menționat în mod foarte clar și de asemenea și în opinia Consiliului Fiscal, care spune următorul lucru: «totodată, cheltuielile de asistență socială par subestimate începând cu anul 2021, în raport cu estimările MFP din nota de fundamentare la Legea pensiilor nr. 127/2019». Pentru 2021 decalajul în raport cu evaluările anterioare ale Guvernului și ale Consiliului Fiscal este cuprins între 1,3 și 1,5 din PIB, iar în 2022 între 2,2 și 2,6 din PIB", a explicat Teodorovici, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel