Eugen Teodorovici îi cere DEMISIA lui Florin Cîțu: "Mergi acasă!"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Eugen Teodorovici îi cere demisia ministrului Finanțelor Florin Cîțu, în maxim 48 de ore, iar dacă nu, îl somează pe premierul Ludovic Orban să îl demită din fucție, pe motiv că nu a prezentat analiza referitoare la golul lăsat la bugetul de stat. Acesta cere dezbatere cu premierul, vineri, la BCU.

"Eu mi-am ținut partea de înțelegere și am așteptat timp de #14ziledemiere, susținând doar o conferință de presă, în apărarea leului și a cursului de schimb aruncate în aer de metaforele periculoase ale ministrului Vasile Cîțu. Dânsul nu și-a respectat partea sa de înțelegere, nu a venit în fața românilor nici cu analiza promisă, nici cu măsurile pe care vrea să le adopte. De fapt nu a venit nici în fața mea, nici în fața românilor. Fapt pentru care ii cer demisia dlui Vasile Cîțu din funcția de ministru al finantelor publice, și-l somez pe Ludovic Orban să-l demită pe acesta, dacă demisia dlui Cîțu nu va fi înaintată în următoarele 48 de ore", a scris fostul minsitru al Finanțelor Eugen Teodorovici, marți, pe pagina sa de Facebook.

Eugen Teodorovici a motivat că Florin Cîțu trebuie să își dea demisia, deoarece a sabotat cursul de schimb și leul a ajuns la un minim istoric, ceea ce înseamnă că vor exista consecințe, anume rate bancare. Totodată, acesta a afirmat că ministrul Finanțelor s-ar fi întâlnit, în secret, cu reprezentanții instituțiilor financiare internaționale.

„Motivul pentru care cer demisia dlui Cîțu este unul cât se poate de simplu: pentru că a sabotat cursul de schimb (are antecedente aici), leul fiind la un minim istoric, ceea ce se traduce foarte clar în creșteri de facturi, rate bancare. Și pentru că a avut întâlniri ascunse cu reprezentanții instituțiilor financiare internaționale, despre care nu a informat românii și nu ne-a spus ce a vorbit și ce a promis în numele statului român", a argumentat Teodorovici, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel