Eugen Iancu, tatăl unei victime din Colectiv, despre noile imagini din noaptea tragediei: „S-a GREȘIT!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură video Libertatea
Sursa foto: captură video Libertatea

 

Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv GTG 3010, și tatăl unui tânăr care și-a pierdut viața în tragedia din 2015, susține că apariția unor noi imagini din noaptea incendiului din clubul bucureștean ar trebui ”să facă bine” și că ”mai sunt multe de apărut”.

 

Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, în contextul în care jurnaliștii de la Libertatea au anunțat că vor publica filmări care au fost ascunse publicului timp de patru ani, Eugen Iancu a declaratcă în cei patru ani care au trecut de la tragedie, nu s-a făcut aproape nimic pentru ca astfel de cazuri să nu se mai întâmple.

Citește și Raed Arafat, despre IMAGINILE din Colectiv care ar fi fost ASCUNSE: „Este o denigrare!"

„De patru ani încercăm să aflăm adevărul și să determinăm statul român să-și recunoască culpa. Un judecător a spus că statul nu este vinovat în tot ce a însemnat Colectiv, nici în ce a însemnat autorizate, nici post-incendiu.

Sunt multe de apărut. Iată că zi de zi apar imagini care arată că statul român este un stat impotent. Suntem conduși de niște oameni care au ajuns în niște funcții de care țin cu dinții și în momentul în care cineva vine și le spune că au greșit, replica lor este «inamicul extraterestru vrea să privatizeze stistemul și de asta mă critică». Niciunul dintre ei nu face o analiză împreună cu noi, cu cei care suferim, și nu produce o schimbare. În cei patru ani nu a apărut nicio lege de funcționare a spațiului public. În patru ani de la Colectiv, cu chiu cu vai s-au inaugurat două secții de arși, una la Timișoara, una la Iași, care sunt aproape nefuncționale după ce s-a tăiat panglica. Cam asta înseamnă statul român.

Citește și Filmarea SECRETĂ de la Colectiv a fost făcută PUBLICĂ de presă după patru ani

Eu nu știu niciun spital care să facă exerciții de evacuare, așa cum se întâmplă afară, nu știu de vreun mall sau vreun hotel în care să se fi făcut exerciții de evacuare. Accidente se întâmplă în toată lumea. Problema e că unii știu să reacționeze și salvează vieți, în timp ce noi ne ascundem și spunem că nu am știut”, a declarat Eugen Iancu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel