Este mai bine să vă spălați fața cu apă rece sau caldă? Marea greșeală pe care aproape toți oamenii o fac

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Este mai bine să vă spălați fața cu apă rece sau caldă? Marea greșeală pe care aproape toți oamenii o fac
Este mai bine să vă spălați fața cu apă rece sau caldă? Marea greșeală pe care aproape toți oamenii o fac

Să ai grijă de pielea ta și să te speli pe față doar cu apă este bine și foarte important, dar uneori nu ne gândim la anumite detalii care însumează mai mult decât îți imaginezi. De exemplu, v-ați gândit care este temperatura ideală atunci când vă spălați fața?

Credeți sau nu, temperatura apei poate fi la fel de importantă ca și cosmeticele pe care le folosiți, care trebuie întotdeauna adaptate tipului dumneavoastră de piele. Dacă doriți să aflați mai multe despre curățarea feței, asigurați-vă că citiți următorul articol StiriDiaspora.ro în care răspundem la următoarea întrebare: este mai bine să vă spălați fața cu apă rece sau caldă? Ia-ți notițe!

 

Este mai bine să vă spălați fața cu apă rece, caldă sau fierbinte?

 

Ca și în cazul părului, contează foarte mult temperatura apei cu care te speli pe față. În cazul părului se recomandă, în general, să folosești apa caldă în timpul spălării și să închei procesul cu un jet de apă rece. Dar ce se întâmplă când vorbim despre față? În acest caz, trebuie să știi că pielea nu reacționează la fel atunci când te speli pe față cu apă rece, fierbinte sau caldă, așa că temperatura trebuie variată în funcție de ceea ce cauți.

Citește și Amestecă miere și cafea. Trucul secret cu efect spectaculos, gata în doar câteva minute

În primul rând, trebuie să știi că nu este benefic să adaptăm temperatura în funcție de anotimpul în care ne aflăm (spălați-vă fața cu apă rece vara și spălați-vă pe față cu apă caldă iarna), asta este o mare greșeală! Din acest motiv, și având în vedere că temperaturile extreme pot influența direct aspectul pielii, ideal este să vă spălați fața cu apă caldă, având tendința de a o răci, evitând apa fierbinte sau foarte fierbinte.

Pentru acele persoane care nu tolerează apa rece, recomandarea este să te speli pe față cu apă călduță și să reduci treptat gradele. În acest fel, vei putea stimula circulația și relaxa mușchii feței. În plus, spălarea feței cu apă caldă este cea mai recomandată pentru acnee sau pielea sensibilă, așa că este cea mai bună variantă atunci când vorbim despre curățarea feței.

 

Când să vă spălați fața cu apă rece

 

Spălarea feței cu apă rece are multe beneficii, așa că este foarte recomandat să o folosim în rutinele noastre de curățare a feței. Deși am subliniat că idealul este apa caldă, am mai precizat că tendința ar trebui să fie folosirea apei rece. Și este că apa rece tonifică pielea, ajută la stimularea circulației, permite o mai bună eliminare a toxinelor prin capilare, previne acneea și alte probleme ale pielii, ajută la darea unui efect de fermitate și reduce inflamația facială, astfel că efectele apei reci asupra organismului sunt multe.

Vezi și Amestecă o lingură de ulei de măsline și câteva picături de lămâie. Un truc genial pe care trebuie să-l încerci!

Prin urmare, dacă folosești apă rece pentru a-ți curăța fața, vei obține o piele care arată mult mai sănătoasă și mai îngrijită. Este opțiunea perfectă pentru toate acele persoane care pot rezista la temperaturi scăzute.

 

Când să vă spălați fața cu apă caldă

 

După cum am subliniat anterior, varianta de a vă spăla fața cu apă caldă (mai degrabă spre rece) este opțiunea perfectă. Ca și în cazul părului, folosirea apei calde și finisarea la rece vă vor permite să obțineți beneficiile ambelor temperaturi și să oferiți o îngrijire mai bună pielii.

Citește și Cum să îndepărtezi mătreața cu bicarbonat de sodiu. Trucul pe care neapărat trebuie să-l știi!

Pentru rezultate optime, recomandarea este să umezești ușor fața cu apă caldă, apoi să aplici demachiantul și să lucrezi cu acesta pentru a pătrunde în piele și a îndepărta murdăria. După aceea, clătiți pielea cu apă rece pentru a ajuta la închiderea porilor, deoarece apa caldă deschide porii, sigilând pielea, astfel încât să fie perfect curată și tonifiată.

Apa caldă, pe lângă faptul că te ajută să obții o curățare profundă, te va ajuta să menții pielea mai sănătoasă, prevenind fața să sufere schimbări bruște de temperatură care ar putea-o dezechilibra.

 

Când este bine să te speli pe față cu apă fierbinte

 

Deși am precizat că este mai bine să evitați apa fierbinte, este posibil să folosiți această temperatură ocazional? Răspunsul este da, în unele cazuri poate fi benefic și ne poate ajuta în rutinele noastre de curățare a feței.

Încearcă și Trucul genial pentru a curăța tigăile ca să arate ca noi! Cele două ingrediente minune pe care cu siguranță le ai deja în bucătărie!

Cea mai bună opțiune dacă doriți să folosiți apă fierbinte ar trebui să fie atunci când vă demachiați, deoarece apa rece îngreunează îndepărtarea machiajului, întărindu-l. De asemenea, folosind apa fierbinte poți efectua curățări specifice faciale. De exemplu, dacă doriți să eliminați punctele negre, deoarece aburii de la apă permit dilatarea porilor înfundați. Un alt moment bun pentru a folosi apă fierbinte este înainte de îndepărtarea părului facial, deoarece temperaturile ridicate permit deschiderea foliculilor, facilitând astfel extracția părului.

După cum puteți vedea, apa fierbinte și aburul acesteia pot fi folositori pentru a efectua o curățare profundă a feței. Cu toate acestea, ar trebui să limitați utilizarea ei, deoarece temperaturile ridicate ale apei pot deshidrata pielea și pot elimina uleiurile naturale care o protejează, rezultând uscăciune și o producție mai mare de sebum. La fel, apa fierbinte poate provoca eczeme, roșeață sau iritații, așa că este important să o evitați în rutina zilnică de curățare a feței, în special pe pielea sensibilă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel