Escrocheria cu leii vechi în Germania, „exportată“ și de unguri: Un tânăr le-a dat escrocilor 150 de euro pe o bancnotă fără valoare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un tânăr a fost oprit într-o parcare pe B303, chiar înainte de pădurea Tambach, în Coburg (Germania) și a fost escrocat de o familie care susținea că este într-o situație disperată. Bărbatul le-a dat 150 de euro pentru cei 1.000 de lei pe care au zis că îi au asupra lor. Bancnota era însă una veche, fără valoare. Poliția caută mai multe victime.

Escrocheria a decurs astfel: Miercuri seară, în jurul orei 21.00, tânărul de 20 de ani din Röhn a fost oprit de o familie care îi făcea semne cu mâna. Familia a pretins că se află într-o situație de urgență. Benzina nu le ajungea decât pentru 20 de kilometri și nu aveau Euro pentru benzină și mâncare, ci doar lei românești.

La cererea familiei, cele două părți au condus apoi împreună până la o bancă din Scheuerfeld. Aici, tânărul a predat 150 de euro în numerar și a primit în schimb 1.000 de lei românești. Puțin mai târziu a aflat că bancnotele românești erau complet lipsite de valoare, depășite și nu mai erau valabile. Căzuse în plasa unei escrocherii.

Înșelătoria cu leii vechi încă face victime

 

Poliția caută acum martori care au observat ceva în jurul orei 21.00. Deosebit de vizibil: mașina avea o avarie semnificativă la geamul din spate și probabil că era înmatriculată în Ungaria.

Iată comunicatul de presă al poliției:

Miercuri seară, în jurul orei 21.00, un tânăr de 20 de ani din Röhn a fost oprit de o familie într-o parcare pentru drumeți de pe B 303, chiar înainte de pădurea Tambach, făcând cu mâna.  Familia a pretins că se află într-o situație de urgență. Benzina nu le ajungea decât pentru 20 de km și nu aveau valută națională pentru benzină și mâncare, ci doar LEI românești. La cererea familiei, ambele părți au condus împreună până la o bancă din Scheuerfeld. Aici, tânărul a înmânat 150 de euro în numerar și a primit în schimb 1000 de LEI românești. Puțin mai târziu, tânărul și-a dat seama că bancnotele românești erau complet lipsite de valoare, depășite și nu mai erau valabile, și că fusese păcălit.

Familia suspectă era, evident, un cuplu din Ungaria, ambii în vârstă de aproximativ 35 de ani. Aceștia erau însoțiți și de un copil mic de 2 ani. Femeia era micuță și ușor corpolentă, iar bărbatul avea o înălțime de aproximativ 180 cm și o constituție puternică. Familia folosea un autoturism argintiu, probabil înmatriculat în Ungaria, care era vizibil avariat în partea din spate.  Deocamdată nu se cunoaște numărul de înmatriculare al vehiculului.

 

-----------------------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel