Șerban Nicolae, în Parlament: „Nu am atacat niciodată justiția și nu văd cum poate fi atacată justiția”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cătălin Predoiu, propus de PNL pentru Ministerul Justiției, este audiat miercuri în comisiile parlamentare de specialitate. Însă Nicușor Halici (PSD), președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților, l-a lăsat pe Șerban Nicolae (PSD) să vorbească minute în șir. Iar Nicolae a profitat de ocazie, printre altele, ca să insiste că el nu a atacat niciodată justiția.

„Eu unul nu am atacat niciodată justiția și nu văd cum poate fi atacată justiția în ansamblu, dar v-am auzit pe dvs. spunând că SIIJ a greșit și a încălcat imunitatea diplomatică în cadrul unei anchete.

Știu că DNA a făcut o percheziție în casa unui judecător CEDO, încălcând procedura și normele referitoare la imunitate.

Eu vă întrebam ce anume din legile justiției modificate în 2018 au afectat independența justiției și față de cine? Eu am luptat pentru independența justiției față de factori oculți.

Nu-mi amintesc să fi propus desființarea Secției atunci când funcționa la DNA", a susținut Șerban Nicolae, citat de G4Media.

Replica lui Cătălin Predoiu:

„Am stat de vorbă cu mulți magistrați care spun că această Secție le-ar putea face reparații, alții, tot cam jumătate, spun că această Secție s-a transformat într-o formă de presiune.

Nu cred că această Secție este forma cea mai bună pentru a rezolva problemele. Ea contravine și noului Statut al magistraților, care spune că sunt sperate carierele procurorilor și magistraților, iar șefii secției sunt selectați de judecătorii din CSM.

Pentru această secție ați lăsat numirea la nivelul CSM, deși pentru restul magistraților șefi ați întărit rolul ministrului, de unde se poate spune că a existat un interes pentru această secție".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel