Episcopul Huşilor: Totalitarismul actual este mai cumplit şi mai groaznic pe termen lung decât totalitarismele secolului al XX-lea

StiriDiaspora Team / 27 apr 2019, 15:14 Salveaza PDF Comentarii

Episcopul Ignatie al Huşilor a vorbit, în discursul de Paște, despre "un totalitarism al progresiştilor, care aruncă la coşul de gunoi al istoriei valorile supreme tradiţionale: credinţa şi familia".

”Numai împărtăşirea cu Hristos şi trăirea adevărului că cele nevăzute sunt infinit mai importante decât cele materiale reprezintă unica salvare de la tristeţile şi nedumeririle lumii de astăzi”, când societatea este dominată de „un totalitarism al progresiştilor, care aruncă la coşul de gunoi al istoriei valorile supreme tradiţionale: credinţa şi familia”, îndepărtându-i pe oameni de Dumnezeu”, a spus Preafințitul Ignatie, citat de Agerpres.

 ”Totalitarismul actual este mai cumplit şi mai groaznic pe termen lung decât totalitarismele secolului al XX-lea, pentru că îl subjugă pe om pieţei nesăbuite a dorinţelor trupului, încarcerându-l în material, fără să aibă perspectiva credinţei ca vedere şi ‘încredinţare a lucrurilor celor nevăzute’ (Evrei 11, 1). Este o încercare de reconfigurare a unei noi umanităţi înstrăinată de Dumnezeu. Uneori, nici nu ne dăm seama cum ne distruge ‘graţios’ şi ‘tolerant’. Este ca şarpele care îşi calculează cu precizie muşcătura fatală”, a mai spus  episcopul Huşilor.

Foto: Basilica.ro

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy