Emmanuel Macron nu a dormit la hotel, ci într-un cort, la Baza Kogălniceanu. A gustat mâncare românească: sarmale și papanași

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Emmanuel Macron nu a dormit la hotel, ci într-un cort, la Baza Kogălniceanu. A gustat mâncare românească: sarmale și papanași
Emmanuel Macron nu a dormit la hotel, ci într-un cort, la Baza Kogălniceanu. A gustat mâncare românească: sarmale și papanași

Președintele francez Emmanuel Macron, sosit în România marți seară, nu a vrut să meargă la un hotel din Constanța, ci a preferat să doarmă într-un cort la Baza Militară Mihail Kogălniceanu, relatează presa franceză, citând Palatul Elysee.

Miercuri dimineață, înainte de începerea programului oficial al vizitei sale în România, Macron a făcut jogging, apoi a luat micul dejun cu militarii, relatează Digi24. De altfel, președintele francez a avut și marți seară o întâlnire informală cu militarii francezi și belgieni ai Forței de Răspuns NATO și a luat prânzul cu aceștia, meniul fiind unul autentic românesc: sarmale și papanași.

Emmanuel Macron, mesaj în limba română

În această dimineață, Emmanuel Macron s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis. Cei doi șefi de stat au discutat despre situația din Ucraina, sprijinul acordat Republicii Moldova și aderarea României la Spațiul Schengen.

Macron a apreciat colaborarea dintre cele două țări, dar și profesionalismul armatei române.

„România nu este pentru Franța o țară ca oricare alta. Alianța dintre țările noastre se bazează pe o prietenie de două secole. Am menționat acest lucru împreună de mai multe ori. Sunt mândru să continui astăzi această tradiție istorică. Pentru a merge și mai departe, dorim să continuăm să avansăm bilateral, lucrăm la solicitarea autorităților române la un plan ambițios de sprijinire a Forțelor Navale Române. Miniștrii de resort au putut să discute și să stabilească un document-cadru, iar politic și militar dorim să întărim acest document-cadru și această cooperare”, a spus președintele francez.

Emmanuel Macron: „La porţile UE se derulează o situaţie politică inedită. Preşedinţii Ucrainei şi Rusiei vor trebui să negocieze”

 

Emmanuel Macron a mers la Chişinău

 

De la noi, Emmanuel Macron a mers la Chişinău, pentru a mulţumi şi Republicii Moldova pentru sprijinul acordat ucrainenilor şi pentru a-i asigura că Franţa este alături şi de ei în faţa agresivităţii Rusiei.  

„Este un imens efort de transformare şi modernizare pe care (Moldova, n.r.) l-a făcut în această perioadă. Conduceţi o ţară care, în fond, este deja parte a familiei europene”, a spus Macron.

Emmanuel Macron, în România: Prezenţa trupelor franceze este "fundamentală" pentru apărarea Europei

După vizitele din România şi Moldova, preşedinte Franţei ar urma să ajungă şi la Kiev, alături de cancelarul Germaniei, premierul Italiei şi Klaus Iohannis. Informaţia nu a fost însă confirmată până în acest moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel