Emma Răducanu este aptă pentru Wimbledon. Refugiații ucraineni din Londra vor primi bilete gratis

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Emma Răducanu este aptă pentru Wimbledon. Refugiații ucraineni din Londra vor primi bilete gratis
Emma Răducanu este aptă pentru Wimbledon. Refugiații ucraineni din Londra vor primi bilete gratis

Emma Răducanu, jucătoarea de tenis numărul 1 a Marii Britanii, pare să fie aptă să joace la Wimbledon. Ea s-a recuperat după o întindere la mușchii abdominali, suferită la Nottingham. Răducanu, care a ajuns în turul 4 la All England Club în urmă cu un an, a jucat doar 7 gameuri pe iarbă anul acesta.

Emma Răducanu face progrese în recuperarea sa după accidentare și este de așteptat să își ocupe locul pe tabloul de la Wimbledon vineri, relatează SkySports.

Jucătoarea în vârstă de 19 ani a reușit să joace doar șapte game-uri în primul ei turneu pe iarbă din acest sezon, la Nottingham, în urmă cu două săptămâni, înainte de a se retrage după ce a suferit o întindere.

Răducanu nu a fost pregătită să revină pentru turneul WTA de săptămâna aceasta de la Eastbourne, dar s-a antrenat la All England Club, iar Sky Sports susține că este pe cale să fie aptă pentru Wimbledon.

Totuși, echipa ei o va monitoriza cu atenție în următoarele două zile înainte de a lua o decizie finală.

Răducanu, care a ținut prima pagină a ziarelor cu accesul ei până în turul al patrulea la debutul de anul trecut la Wimbledon, înainte de a câștiga US Open, este a 10-a favorită în proba feminină de simplu.

 

Rafael Nadal, Matteo Berrettini și Novak Djokovic s-au antrenat joi pe terenul central

 

Cele două terenuri principale sunt în mod normal interzise jucătorilor până la primul meci din ziua de luni, dar, după o serie de incidente în care jucătorii au alunecat în primele zile, Wimbledon a decis să permită un număr limitat de antrenamente pentru ca suprafața să se acomodeze.

Anul trecut, Serena Williams și Adrian Mannarino au fost nevoiți să se retragă în timpul meciurilor din primul tur, după ce s-au accidentat.

Djokovic va lupta pentru un al șaptelea titlu la Wimbledon, unde deține un record de 79-10.

Nadal este de două ori campion la Wimbledon, în 2008 și 2010, și a câștigat primele două turnee de Grand Slam ale sezonului. El luptă pentru a deveni primul jucător care câștigă toate cele patru turnee majore în același an de la Rod Laver în 1969.

 

Bilete gratuite la Wimbledon pentru refugiații ucraineni din Londra

 

Refugiații ucraineni din Londra au primit bilete gratuite la Wimbledon, care începe săptămâna viitoare, potrivit Sky News.

Biletele au fost oferite ucrainenilor care locuiesc în Merton, în sud-vestul Londrei, în timpul unui eveniment care s-a desfășurat joi.

Organizatorii s-au declarat impresionați de rezistența refugiaților.

„Acei oameni au venit în urmă cu câteva săptămâni, complet distruși, iar acum pot să ni se alăture la un ceai. Au plecat din țară fără nimic, trebuiau să plece, nu au la ce să se întoarcă, nu știu dacă familia lor mai este în viață. Acest tip de traumă este o experiență îngrozitoare și ca să-i vezi depășind aceste probleme și încercând să se integreze, este uimitor", a declarat Slawek Szczepanski, directorul executiv al asociației care a organizat evenimentul

Merton a primit cel puțin 400 de ucraineni, iar peste 100 de familii și-au deschis porțile pentru refugiați.

Turneul de tenis va începe pe 27 iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel