Emma Răducanu a ajuns în România. Tenismena cu origini românești participă la turneul de tenis de la Cluj-Napoca

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Emma Răducanu
Emma Răducanu

Emma Răducanu a ajuns sâmbătă în România. Câștigătoarea de la US Open va participa la turneul de tenis Transylvania Open de la Cluj-Napoca.

Tenismena Emma Răducanu a ajuns la aeroportul din Cluj-Napoca, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2.45. Răducanu a venit în România împreună cu tatăl ei. Jucătoarea a fost așteptată cu flori de directorul turneului, Patrick Ciorcilă. La hotel au fost pregătite pentru ea, dar și pentru alte jucătoare de top, mai multe cadouri cu produse autentice romanești, între care și o ie.

Emma Răducanu va participa la Transylvania Open, alături de Simona Halep și Garbine Muguruza, alte câștigătoare de Grand Slam.

Emma Răducanu s-a născut în Canada și are 18 ani. Tatăl ei este român, iar mama este chinezoaică, dar familia locuiește la Londra. Ea a debutat în circuitul profesionist în 2018.

Emma Răducanu a ajuns în România

 

În septembrie, Emma Răducanu, al cărei tată este român, a învins-o în două seturi, 6-4, 6-3, pe canadianca Leylah Fernandez, în finala de la New York, câștigând astfel US Open. Cu această ocazie, ea a devenit prima jucătoare de tenis (atât la masculin, cât şi la feminin) care a reuşit să câştige un Grand Slam venind din calificări. Mai mult, ea este şi cea mai tânără jucătoare care câştigă un turneu major după Maria Sharapova (Wimbledon, în 2004), potrivit DigiSport.

De asemenea, Emma Răducanu este prima jucătoare din Marea Britanie care triumfă într-un turneu de Mare Şlem, după Virginia Wade în 1977, reuşind această performanţă fără să piardă niciun set pe parcursul actualei ediţii de la US Open.

Originile Emmei Răducanu, controversă pe Internet: „Dacă joci într-o finală de tenis, ești britanică. Dacă ești chelneriță, ești româncă"

 

Originile Emmei Răducanu au dat naștere la controverse pe Internet, după succesul de la US Open: „Dacă joci într-o finală de tenis, ești britanică. Dacă ești chelneriță, ești româncă", a scris Ray, care prezintă emisiunea Good Morning Britain la ITV.

Mesajul a atras sute de reacţii: "Ca de obicei, domnul Ray încearcă din nou să stârnească o discuţie despre rasă unde nu există aşa ceva", a notat un utilizator de Twitter.

Altă persoană a subliniat faptul că Adil Ray a folosit o generalizare: "Este o generalizare, nu toţi gândim astfel"

"Absurd. Sugeraţi că Răducanu nu este britanică? Sau că românii care muncesc în UK nu sunt români?", a scris alt utilizator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel