Elveția, vot pentru interzicerea testării pe animale

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Un grup de cetățeni din estul Elveției, din care fac parte un naturist, un medic și un fermier ecologic au avut o inițiativă populară pentru interzicea testării pe animale. Proiectul este susținut de aproximativ 80 de organizații și companii implicate în bunăstarea animalelor, protecția mediului și medicina alternativă.

Respectiva inițiativă populară cere oprirea tuturor experimentelor pe oameni și animale, precum și interzicerea importului de noi produse dezvoltate folosind astfel de metode. Pentru acesta, cetățenii elvețieni sunt chemați, pe 13 februarie, pentru a vota a patra oară dacă vor interzice testarea pe animale, precizează swissinfo.ch.

Potrivit Oficiului Federal pentru Siguranța Alimentară și Veterinară, în anul 2021, în Elveția, 556.000 de animale au fost folosite în scopuri experimentale. 1.400 de animale au fost supuse unor experimente de gradul 3, acesta însemnând teste care le provoacă dureri severe. Cei trei inițiatorii spun că experimentele ar trebui oprite pentru că și animalele simt suferință și durere.

Elvețienii au respins trei inițiative anterioare cu privire la interzicerea testării pe animale în 1985, 1992 și 1993, în timp ce parlamentarii lor consideră că inițiativa este prea extremă și se tem că va împiedica cercetarea medicală și științifică în Elveția.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel