Elveția. Tânăr de 18 ani, răpit și torturat de mai mulți bărbați, între care și un român: „I-a dat droguri iubitei mele“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Procesul privind cazul unui tânăr, de 18 ani, din zona Mendrisiottodn Elveția, este în curs de desfășurare la Lugano. Există șase inculpați, toți fiind acuzați de tentativă de omor. Avocatul: "L-au torturat". Evenimentele au avut loc între sfârșitul anului 2020 și începutul anului 2021. Printre cei acuzați de răpire, tortură și tentativă de omor este și un român, de 21 de ani.

Răpire, tortură, tentativă de omor cu intenție, punerea în pericol a vieții altora, constrângere. Cei șase inculpați în procesul pentru agresarea unui băiat de 18 ani din zona Mendrisiotto, care a avut loc în două rânduri între sfârșitul anului 2020 și începutul anului 2021, se confruntă cu acuzații foarte grave. Motivul a fost cel legat de datorii la droguri. Procurorul public Valentina Tuoni a vorbit despre "una dintre cele mai rușinoase pagini din istoria judiciară a cantonului".

Au fost cerute pedepse între șase și zece ani de închisoare.

Elveția. Tânăr de 18 ani, răpit și torturat de mai mulți bărbați

 

Autorul a ceea ce s-a întâmplat, care a pus în mod repetat în pericol viața tânărului de 18 ani, este un columbian de 32 de ani. "El este cel care a recrutat și a promis compensații pentru haită. El a incitat grupul, insensibil, a dictat începutul și sfârșitul fiecărei expediții punitive. Egoism, răceală, sadism: a acționat cu un motiv zadarnic", a declarat Tuoni, care a cerut 11 ani de închisoare și 15 ani de expulzare din Elveția. Un bărbat, în vârstă de 28, de ani din Lugano a fost condamnat la 10 ani de închisoare: el ar fi fost cel care a ales locurile în care să o bată pe victimă. Opt ani de închisoare au fost ceruți pentru alți trei inculpați: pentru un român, de 22 de ani, a fost solicitată și expulzarea din țară pentru 10 ani și alți șase ani pentru un al șaselea acuzat. 

Avocații celor șase inculpați cer judecătorilor reduceri masive ale pedepselor și contestă calificarea infracțiunilor principale.

Avocatul Stefano Camponovo a fost primul care a luat cuvântul în apărarea ucenicului român de 21 de ani, pentru care procurorul a cerut 8 ani de închisoare și expulzarea din Elveția: "Primul meu gând este pentru victimă, care din fericire și-a revenit și aceasta este o veste bună. Al doilea gând este pentru anchetă, care a fost obositoare din cauza numărului de evenimente și de protagoniști, uneori confuzi și contradictorii, dar niciodată reticenți“, și-a început Camponovo pledoaria.

Român, acuzat că l-a torturat și agresat pe tânărul de 18 ani

 

„Clientul meu a recunoscut totul, cu excepția faptului că a lovit victima în cap cu bara“, spune avocatul. Relatările victimei și raportul medical confirmă însă că tânărul de 18 ani a fost lovit în cap, a explicat, ieri, procuratura. "Cum poate fi sigur că a primit o lovitură de bară în cap? El are tot dreptul să fi fost confuz", a subliniat Camponovo.

În ceea ce privește raportul medicului legist, "îndoiala este că s-a mers cam departe. Îndoiala constă în faptul că expertul a adoptat ca unică ipoteză utilizarea barei, fără a evalua altele. În plus, în acea zi, bara nu a fost folosită doar de clientul meu, care a fost întotdeauna clar și consecvent în declarațiile sale. Niciuna dintre cele cinci persoane prezente în acea zi nu a menționat vreodată o lovitură la cap“, a spus avocatul românului.

Prin urmare, pentru avocat, trebuie să se renunțe la infracțiunea de tentativă de omor intenționat și să fie redusă la vătămare corporală simplă. În ceea ce privește răpirea, potrivit avocatului, tânărul de 21 de ani nu a putut fi acuzat pentru că nu a participat la răpire, întrucât se afla deja la Vezia-Cadempino. Camponovo a reluat, de asemenea, concluzia expertului că "victima nu a fost niciodată în pericol de moarte".

Avocat: „Era convins că victima a vândut cocaina fostei sale iubite pentru a obține relații sexuale cu aceasta“

 

Tânărul de 21 de ani (care a ascultat pledoaria în lacrimi) a acționat din gelozie, a explicat avocatul: „era convins că victima a vândut cocaina fostei sale iubite, pentru a obține relații sexuale cu aceasta“. Pedeapsa solicitată de procurorul public, potrivit apărării, ar trebui redusă drastic și că nu ar trebui pronunțată nicio expulzare. Se solicită, de asemenea, reducerea cererilor de despăgubire.

Procurorul public  Valentina Tuoni a răspuns argumentelor, subliniind că bara a lovit victima în cap. Iar în ceea ce privește starea victimei, magistratul a precizat că, de câteva zile în spital, evoluția sa a trebuit să fie atent monitorizată. La rândul lor, inculpații care au fost chemați în instanță și-au dublat pretențiile. La rândul lor, inculpații și-au cerut scuze victimei și familiei acesteia. Verdictul va fi anunțat joi, la ora 15.00.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel