Elveţia. Româncă păcălită de un conaţional. A obligat-o să se prostitueze după ce i-a promis un loc de muncă

Andreea Cosma, Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Curtea Federală a respins apelul unui cetăţean albanez, condamnat la cinci ani de închisoare de către instanța de Vaud. Bărbatul a fost găsit vinovat de tentativă de exploatare sexuală și de încurajare a prostituției, după ce a adus o femeie cu cetăţenie română în Elveția și că a pus-o pe "trotuar", scrie Le Matin.

În octombrie 2010, femeia a fost atrasă de promisiunea unei munci onorabile. După ce a lucrat o perioadă de timp în gospodăria bărbatului condamnat și a tovarășului său român, acesta din urmă a forțat-o să se prostitueze timp de două luni, amenințând-o pe ea și familia ei din România cu violenţă și cu moartea. La sfârșitul lunii februarie 2011, femeia a reuşit să fugă însă a fost constant insultată și amenințată prin intermediul telefonului mobil.

În 2012, condamnatul a încercat, de asemenea, să abuzeze de o cunoștință, strecurând un comprimat de metan în băutura sa. Când bărbatul a început să o pipăie, femeia a luat cunoștință de situație și a reușit să pună capăt acesteia. A fost apoi supusă amenințărilo, mai scrie aceeaşi sursă.


Românca, păcălită cu oferte de muncă


Între 2007 și 2011, bărbatul a fost implicat și în trafic internațional de cocaină și heroină, în valoare de 20.000 de euro. În 2013, a fost condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare de o instanţă din Macedonia pentru transportul a 14 kilograme de marijuana. După executarea acestei sentințe, albanezul a fost extrădat în Elveția și condamnat în octombrie 2019 pentru evenimentele dintre 2007 și 2012.

Într-o hotărâre publicată joi, Curtea Federală a respins apelul albanezului. Acesta din urmă a contestat acuzațiile de încurajare a prostituției și constrângerea sexuală. În ceea ce privește prostituția, el a dat vina pe fostul său partener care a fost condamnat într-o altă procedură.

El a subliniat în special că, fiind de origine albaneză, nu ar fi putut scrie SMS-uri în limba română. La rândul său, justiția Vaudois a observat că bărbatul stăpânea acest limbaj și că amenințările erau tipice unui autor masculin.


Proxenetul albanez a negat că ştie româna


La fel ca magistraţii din Vaud, judecătorii federali constată că faptele condamnatului sunt foarte grave. 

"El a acționat pentru motive egoiste de satisfacție sexuală și lăcomie, a arătat dispreț față de ceilalți, a exploatat cu detestare o femeie forțată să se prostitueze și a încercat să-și transfere propriile greșeli celorlalți", se arată în rechizitoriu.

În plus, bărbații au fost implicați în alte delincvențe din 2007. În aceste condiții, judecătorii din Vaud au acordat o pedeapsă de 5 ani. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel