Elvetia, patru limbi oficiale

Conform ultimului raport al Oficiului Federal de Statistică din Elveția, proporția cetățenilor poligloți a crescut ușor din 2014. În Elveția, mai mult de două treimi din populația de peste 15 ani utilizează în mod regulat mai multe limbi pentru a comunica între ei, fie la locul de muncă, fie în cele patru regiuni lingvistice diferite.

Majoritatea vorbesc germana, urmată de franceză, italiană și romanșă, care se consideră că este în declin și se depun eforturi semnificative pentru a-i asigura supraviețuirea, anunță portalul swissinfo.ch. Cele mai răspândite limbi străine aici sunt engleza, portugheza, spaniola, sârba, croata și albaneză. Engleza este vorbită în mod obișnuit de 45% din populație și este mai răspândită în partea germanofonă a țării decât în rest.

Predarea limbilor străine în școlile elvețiene face obiectul unei controverse care se învârte în esență în jurul utilității englezei în raport cu franceza sau germana. Elveția trebuie să echilibreze avantajul practic al învățării limbii engleze cu beneficiile derivate din învățarea limbii altor compatrioți.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy