Elveția: Parlamentul a aprobat donarea de ovule

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Ambele camere ale Parlamentului au deschis calea pentru ca femeile infertile să primească donații de ovule în Elveția. Camera Superioară a aprobat o moțiune pentru a permite tratamentul fertilității, în urma unui vot similar în Camera Inferioară, care a avut loc în martie.

Legea elvețiană permite în prezent donarea de spermă, dar nu și cea de ovule, obligând femeile să călătorească în afara țării pentru a putea primi un astfel de tratament. Majoritatea parlamentarilor au votat pentru egalizarea opțiunilor pentru bărbați și femei, anunță swissinfo.ch. Guvernul este obligat acum să dezvolte baza legală pentru a face posibilă donarea de ovule în Elveția. În oricare situație, orice modificare în acest sens a legii poate fi contestată prin referendum, ceea ce ar duce la întârzierea introducerii legii privind donarea de ovule.

Cu privire la aceasta, Ministrul de Interne elvețian, Alain Berset, a susținut că cel mai bine ar fi să se aștepte rezultatele unei evaluări a Legii medicamentelor pentru reproducere, care vor apărea anul abia anul viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel