Elveția. Româncă forțată se se prostitueze de un albanez și partenera din România: „Îți omor familia“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Curtea Federală a confirmat sentința impusă de magistrații din Vaudois unui albanez pentru că a forțat o româncă să se prostitueze pe stradă, sub amenințări și maltratare.

Curtea Federală a Elveției a respins definitiv acțiunea unui cetățean albanez condamnat în octombrie 2019 la cinci ani de închisoare de către instanța de Vaud. Bărbatul a fost găsit vinovat de tentativă de sclavie sexuală și de înlesnire a prostituției, în special pentru că a adus o româncă în Elveția și a forțat-o să își vândă corpul pe stradă.

În octombrie 2010, victima româncă a fost atrasă de promisiunea unei munci onorabile în Elveția de către albanez și o complice de-a sa, de origine română. După ce a lucrat o perioadă de timp în gospodăria bărbatului condamnat și a partenerei sale, aceștia au forțat-o să se prostitueze timp de două luni, amenințându-i pe ea și familia ei din România cu maltratare și moarte. 

SMS-uri amenințătoare


Când românca a reușit să fugă de sub teroare la sfârșitul lunii februarie 2011, cei doi i-au trimis mai multe SMS-uri amenințătoare și jignitoare, care au devenit probe în instanță.

Într-o hotărâre publicată joi, Curtea Federală a respins recursul albanez. El a contestat capetele de acuzare privind înlesnirea prostituției și constrângere sexuală. În ceea ce privește prostituția, el a pasat toată responsabilitatea asupra fostei sale partenere de origine română, care a fost condamnată într-o altă procedură.

În apărare, el a subliniat în special că, fiind de origine albaneză, nu ar fi putut scrie SMS-uri în limba română. Numai că magistrații din Vaudois au observat că bărbatul stăpânea limba română și că amenințările erau tipice unui autor masculin, informează lematin.ch.

 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel